Županjski košarkaši
foto: KK Županja

Županjski košarkaši
foto: KK Županja

28.8.2024., 19:46
U ŽUPANJI, 30. I 31. KOLOVOZA

1. memorijalni turnir “Ivan Marinac-Cinca”

ŽUPANJA

Košarkaški klub Županja organizira Prvi memorijalni turnir "Ivan Marinac - Cinca", u spomen na velikog županjskog zaljubljenika u košarku, koji je iznenada preminuo u studenome 2018. u 59. godini života. Turnir će se održati 30. i 31. kolovoza na polivalentnom igralištu kod Osnovne škole Ivana Kozarca. Ideja o turniru pojavila se prije nekoliko godina, no zbog objektivnih okolnosti bit će realizirana sada, a u klubu su uvjereni da će postati tradicionalan. "Cinca je bio igrač, predsjednik, potpredsjednik, tajnik, trener i domar u našem klubu te će njemu u čast nastupiti sve ženske i muške selekcije KK-a Županja, kao i naši veterani", ističu. Na turniru će sudjelovati ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u svakoj selekciji po 4 ekipe.

Ivan Marinac - Cinca

Ivan Marinac - Cinca

Organizatori pozivaju sve sugrađane da u petak i subotu dođu podržati djecu iz KK-a Županja, kao i njihove goste, na neslužbenom početku nove sezone. "Turnir je za nas jako važan, kako iz sentimentalnih razloga tako i u smislu pripreme naših selekcija za novu sezonu. Unaprijed želimo zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji turnira, kao i svim volonterima, roditeljima naših igračica i igrača i svim klubovima koji su se odazvali našem pozivu. Mi ćemo se potruditi turnir organizirati onako kako je Cinca svojim radom i zaslužio – vrhunski", poručuju. Košarka će se igrati paralelno na dva terena. Na turniru će nastupiti košarkaši iz Srebrenika, Vinkovaca, Virovitice, Požege, Tuzle, Živinica, Kalesije, Osijeka, Đakova, Brčkog, Broda, Komletinaca… Ženske će selekcije nastupiti u kategorijama do 11, 13 i 15 godina, dok će se muške natjecati u kategorijama do 13, 15, 17 i 19 godina. Svečano otvaranje turnira bit će u petak u 19 sati, a utakmica veterana na programu je u subotu, 31. kolovoza, u 19 sati. Treba napomenuti da je na natječaju Ministarstva turizma i sporta za poticanje lokalnog sporta KK-u Županja odobren projekt Prvog memorijalnog turnira "Ivan Marinac-Cinca" za ženske dobne kategorije (2005. do 2015. godište). Ukupna vrijednost projekta je 4331 eura, a nepovratna sredstva iznose 3434 eura.

Inače, KK Županja ovogodišnji je dobitnik Zlatnog grba Grada Županje u povodu 50 godina djelovanja kluba te promocije košarke i grada u Hrvatskoj i inozemstvu.