Kreće obnova državne ceste D2 kroz Šarengrad

Kreće obnova državne ceste D2 kroz Šarengrad

ustupljena
27.8.2024., 17:58
REKONSTRUKCIJA DRŽAVNE CESTE D2 OD VUKOVARA PREMA ILOKU

Radovi u Šarengradu, ide i obnova mosta preko potoka

ŠARENGRAD

U jednom od iločkih prigradskih naselja, Šarengradu, ovih dana kreću radovi na izmjeni asfalta u punom profilu kroz Ulicu S. Radića, na potezu od Podruma Krešić do izlaza prema Iloku. Kako se doznaje u Šarengradu, investitor su Hrvatske ceste, a izvođači radova Cesting i Osijek-Koteks.

- Jedna je to od faza obnove državne ceste D2, a sljedeće su faze izgradnja ceste od Vukovara, rekonstrukcija mosta preko potoka Dobra voda te izgradnja nove mreže za odvodnju oborinskih voda. Također, radit će se i novi i sigurniji nogostupi uzduž cijele dionice kroz Šarengrad, kao što je već učinjeno u Zagrebačkoj ulici - kazao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Šarengrad, Pero Ćorić. Najavio je i skoru javnu tribinu gdje će biti predstavljen projekt u cijelosti, dodajući kako je na brojne inicijatova od strane VMO-a Šarengrad i Grada Iloka "posebna pozornost posvećena održavanju, nadogradnji i izgradnji državne ceste D2" koja prolazi kroz Šarengrad.

- Ove će jeseni Šarengrad biti veliko gradilište. Kreće i obnova fasade na Hrvatskom domu, asfaltiranje dvorišta te uređenje i zaštita stoljetne ograde. Iz EU sredstava gradi se igralište za djecu, a radovi na jezeru su u završnici. Na proljeće pak slijedi izmuljivanje lučice za čamce, završetak sadnje lipa na jezeru te sadnja vrba i dudova uz Dunav - ustvrdio je Ćorić.