
PTFOS organizira Mjesec čokolade
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek organizira manifestaciju Mjesec čokolade, s ciljem promicanja znanosti, inovacija i kreativnosti u području prehrambene tehnologije, nutricionizma i prirodne kozmetike, a sve to s temom čokolade. U srijedu su bivši studenti održali dva predavanja. Prvo je nutricionistica Angelina Paić održala predavanje “Znanost o čokoladi: nutritivni luksuz ili slatki mit?”, a Zvonimir Bošnjaković govorio o proteinskim barovima (pločicama). Osim predavanja travanjski program Mjeseca čokolade obuhvaća i dvije interaktivne radionice koje će omogućiti sudionicima praktično iskustvo rada s čokoladom. Prvu radionicu, “Temperiranje čokolade - napravi svog čokoladnog zečića”, održat će 8. i 9. travnja prof. dr. sc. Đurđica Ačkar, a naučit će polaznike osnovama rada s čokoladom i omogućiti im da izrade personaliziranog čokoladnog zečića, savršenog za nadolazeći Uskrs. Druga radionica, “Slast za kožu: Prirodna kozmetika sa čokoladnim zanosom”, održat će se 24. travnja, a vodi ju prof. dr. sc. Stela Jokić.