epa11661704 Smoke billows after an Israeli air strike on Dahieh, a southern suburb of Beirut, Lebanon, 16 October 2024. According to the Lebanese Ministry of Health, more than 2,350 people have been killed and over 10,906 have been injured in Lebanon since the start of hostilities. The Israeli Army said that the strikes early on 16 October targeted Hezbollah facilities in Beirut's southern suburb. EPA/STR
EPA
17.10.2024., 10:30
PRIPREMA ZA NOVE NAPADE

Libanonski civili pozvani na evakuaciju

Izraelska vojska izdala je u četvrtak naredbe za evakuaciju stanovništva regije u dolini Bekaa u istočnom Libanonu, upozoravajući na napad na dva područja "u bliskoj budućnosti".

Glasnogovornik vojske Avichay Adraee izdao je "hitno upozorenje stanovnicima regije Bekaa" u dvije odvojene poruke popraćene fotografijama iz zraka na kojima se vide zgrade označene crvenom bojom.

Prvi se odnosi "osobito na one koji žive u zgradi označenoj na karti u području Temnine", a drugi "u području Saraain al-Tahta i okolnim zgradama".

"Živite u blizini objekata i interesa koji pripadaju Hezbolahu koji će biti na meti obrambenih snaga u bliskoj budućnosti", dodao je glasnogovornik, pozivajući stanovnike da se evakuiraju "najmanje 500 metara" od tih ciljeva.

Izraelska vojska od početka listopada napada ciljeve proiranske milicije Hezbolaha u Libanonu pri čemu su na meti i stambene zgrade i civilni objekti za koje se sumnja da ih koristi Hezbolah.