epa10386218 Smog obscures the skyline in Tehran, Iran, 02 January 2023. According to the Iranian meteorology organization the country's capital Tehran is in a red warning zone, prompting the Iranian government to announce a closure of schools and universities for two days while implementing stricter rules for traffic zones and insisting that elderly and sick people stay indoors. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA
22.9.2024., 09:36
TRAJE POTRAGA ZA NESTALIMA

Eksplozija plina u rudniku ugljena, preminulo 28 osoba

U eksploziji plina u rudniku ugljena u pokrajini Južni Horasan u Iranu poginulo je najmanje 28 osoba, a 17 je ozlijeđeno, objavila je u nedjelju državna televizija, dok se 24 osobe vode kao nestale.

Nesreću je izazvala eksplozija plina metana u dva bloka rudnika kojim upravlja tvrtka Madanjoo, objavila je državna televizija.

U blokovima je u trenutku eksplozije bilo 69 radnika, navodi se.

„Sedamnaest ozlijeđenih osoba prevezeno je u bolnicu, a 24 osobe vode se kao nestale“, rekla je državna televizija pozivajući se na čelnika iranskog Crvenog križa.

Eksplozija se dogodila u subotu u 21 sat, javljaju državni mediji.

Predsjednik Masud Pezeškian izrazio je sućut obiteljima žrtava. „Razgovarao sam s ministrima i učinit ćemo sve što možemo“, rekao je.