epa11539383 A handout picture made available by the Donetsk Regional State Administration shows snike rising following a shelling on a shopping mall in Kostiantynivka, Donetsk region, Ukraine, 09 August 2024, amid the Russian invasion. According to the State Emergency Service of Ukraine, at least 10 people died and 35 others were injured in the shelling, while residential buildings, shops, and more than a dozen cars were damaged. EPA/Donetsk Regional State Administration HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA
11.8.2024., 08:18
MEĐU OZLIJEĐENIMA I 13-GODIŠNJAK

U napadu na Kijev poginuli otac i četverogodišnji sin, Rusija srušila balističke rakete iznad Kurska

Četverogodišnji dječak i njegov 35-godišnji otac poginuli su kada su krhotine oborenog ruskog oružja pale na kuću u kojoj su živjeli u blizini glavnog grada Kijeva, objavili su ukrajinski dužnosnici u nedjelju, a Rusija je objavila da je srušila dronove i balističke rakete iznad Kurska.

Među ozlijeđenima u napadu u okrugu Brovari je i 13-godišnje dijete, objavila je ukrajinska hitna služba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U videu koji su objavile hitne službe prikazani su radnici kako noću čiste ciglu po ciglu i podižu tijelo djeteta.

Šef kabineta predsjednika Volodimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je da su kuću pogodili ostaci bespilotne letjelice, ali službe za hitne slučajeve rekle su da je riječ o ostacima projektila.

"Rusija nastavlja ubijati ljude", objavio je Jermak na Telegramu. "Potrebno je uništiti njezinu vojnu infrastrukturu, jer druge argumente neprijatelj ne prihvaća."

Kijev i Moskva niječu da u svojim napadima u ratu koji je Rusija pokrenula u veljači 2022. ciljaju civile.

Ruske jedinice protuzračne obrane uništile su 14 bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina i četiri taktičke balističke rakete iznad regije Kursk koja graniči s Ukrajinom, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane.

Šesnaest bespilotnih letjelica oboreno je iznad regije Voronjež, nekoliko stotina kilometara južno od Moskve, a tri bespilotne letjelice iznad granične regije Belgorod, navodi se.

Po jedna bespilotna letjelica uništena je iznad regija Brijansk i Orlov, objavilo je ministarstvo u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.