Tragi?ne posljedice nesre?e kod Ravne Gore
ILUSTRACIJA
18.10.2024., 17:59
NAKON OČEVIDA NESREĆE NA A6

Uhićen vozač, kriv je za smrt putnica

Vozač kombija, državljanin Rumunjske i Moldavije, osumnjičen je za izazivanje teške prometne nesreće na autocesti Rijeka - Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, u kojoj su u četvrtak ujutro poginule dvije žene te je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku. Iz Policijske uprave primorsko-goranske u petak su izvijestili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Rumunjske i Moldavije, vozačem kombija moldavskih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći. Sumnjiči ga se da nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju od kiše mokrog kolnika. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio ni vidljivosti, odnosno magli i privremenoj prometnoj signalizaciji zbog radova na cesti te je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u osobno vozilo. U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice u kombiju.

POGIBIJA VOZAČA I U TOVARNIKU

Tragična prometna nesreća zbila se u srijedu u 18.15 u Vukovarskoj ulici u Tordincima. Očevid je pokazao kako je 48-godišnjak prilikom upravljanja teretnim vozilom vinkovačkih registracija vozilom prešao preko lijevog prometnog traka i sletio u kanal, gdje je udario u betonski kolni prilaz. Od težine zadobivenih ozljeda na mjestu je smrtno stradao. Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika iz Vinkovaca, uz asistenciju djelatnika PU vukovarsko-srijemske. Utvrđeno je kako vozač nije bio vezan u trenutku slijetanja.

Radi pružanja liječničke pomoći u KBC-u Rijeka prevezena su dva muškarca i tri žene, državljani Moldavije i Rumunjske, koji su se nalazili u kombiju i vozač osobnog vozila, 24-godišnji hrvatski državljanin. Teško su ozlijeđeni vozač osobnog vozila i dvoje putnika iz kombija, a troje putnika iz kombija lakše je ozlijeđeno. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 46-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, naveli su iz policije.