Baby Lasagna 2024.
PROMO
18.9.2024., 07:15
NAKON TRI SJAJNA KONCERTA NA ŠALATI

Baby Lasagna ima tri pjesme na HR Top 40

Najveći pomak u odnosu prema proteklom tjednu ostvarili

su Gazde s “Nema lijeka koji ljubav liječi” - za čak 10 mjesta

Najnoviji singl Babyja Lasagne “Biggie Boom Boom” novi je predvodnik liste HR Top 40. Dosadašnji predvodnik, balada “Vrime je” Olivera Dragojevića, boravi na drugom mjestu, a na broju tri nalazimo pjesmu “#onokad” Nine Badrić. Suradnja “Dan po dan” (Vanna x Sergej) popela se na četvrtu poziciju, a krug pet najemitiranijih zaključuje još jedan singl Babyja Lasagne “and I”.

Najviši novi ulaz

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj prema podatcima servisa 1Played. Treći put ove godine najviši novi ulaz ujedno je i novi broj jedan liste, nakon 22. siječnja (Vatra i “Slatke suze gorka ljubav”) i 12. kolovoza (Oliver Dragojević i “Vrime je”). S tim rezultatom singl “Biggie Boom Boom” postao je deveti vodeći HR Top 40 u 2024. te čak treći broj jedan za Babyja Lasagnu. Time prvi put od 2019. bilježimo da je neki izvođač s tri različite pjesme boravio na prvoj poziciji liste najemitiranijih. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Mia Dimšić sa singlovima “Ovaj grad” (šest tjedana), “Cesta do sna” (četiri tjedna) i “Sva blaga ovog svijeta” (feat. Marko Tolja, pet tjedana).

Istodobno, Baby Lasagna je prvi izvođač od Miach (“Fantazija” feat. Grše, “Led” feat. Grše i “Tempo”) s tri pjesme među 40. Osim s “Biggie Boom Boom” i “and I”, obje u Top 5, u društvu najemitiranijih se nalazi i “Rim tim tagi dim” (15. mjesto), za koju je Baby Lasagna nedavno dobio plaketu za zlatnu nakladu za ukupan broj streamova na teritoriju Grčke prema podatcima Svjetske diskografske federacije (IFPI).

- Ono što je posebno zanimljivo u vezi s “Biggie Boom Boom” jest to što je riječ o prvoj pjesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna. Nakon što sam napisao “Biggie Boom Boom” - iz toga je nastao cijeli projekt Baby Lasagna - izjavio je glazbenik, pravog imena Marko Purišić.

Uz njega mjesto na listi našla je i grupa Heidi šeće psa. Riječ je o izdanju “Izgubili smo ljubav”, koje je ušlo na 24. mjesto ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. To je sedmi ulaz sastava Heidi šeće psa i prvi nakon godinu dana s “Između nas”, 18. rujna 2023.

Trud i rad

- Svaki ulazak na HR Top 40 razlog je za veselje. S obzirom na velik broj odličnih pjesama i izvođača, to doživljavamo kao veliko priznanje. Zato posebno želimo zahvaliti i glazbenim urednicima, koji su prepoznali naš trud i rad te ga nagradili velikim brojem emitiranja - poručili su članovi grupe Heidi šeće psa.

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović “Ono nešto” s festivala Zvuci Mediterana (37. mjesto) bilježi 47. tjedan mjerenja emitiranja, čime ukupno šesti put drži titulu najizdržljivijeg singla. Najveći pomak u odnosu prema proteklom tjednu ostvario je sastav Gazde s pjesmom “Nema lijeka koji ljubav liječi” - za 10 mjesta, s 20. na 10. mjesto.

Prema podatcima slušanosti po regijama, singl “Biggie Boom Boom” Babyja Lasagne predvodi u pet regija – Gradu Zagreb, Istru i Kvarneru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i Zagorju. U Dalmaciji je najemitiranija pjesma “Vrime je” Olivera Dragojevića.

Pjesme s liste možete poslušati prekopoveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.