Prince deathFile photo dated 25/02/07 of singer Prince who has died at the age of 57, his publicist said.Yui Mok Photo: Press Association/PIXSELL
PIXSELL
5.8.2024., 17:05
NJEGOVA NAJVEĆA ŽELJA

Nagrada koju je najviše želio u životu

Legendarni Prince posmrtno je uvršten u Songwriters Hall of Fame. Na primanju održanom u Target Centeru u pjevačevu rodnom Minneapolisu nagradu je primila njegova sestra Sharon L. Nelson, a ceremonija se također poklopila sa svečanom projekcijom filma "Purpurna kiša" ("Purple Rain") u čast 40. obljetnice od premijere.
Nakon što je Prince na svečanosti u Songwriters Hall of Fame uveo njegov dugogodišnji suradnik Gilbert Davison, Nelson je prihvatila nagradu, kazavši nazočnima: "Uvijek ćete pamtiti njegove pjesme. Ovo je nagrada koju je želio više od bilo koje druge u životu - biti poznat kao veliki autor."
Prince je prvotno trebao biti uvršten u Songwriters Hall of Fame 2016. godine. Politika organizacije nalaže da umjetnik treba nazočiti i godišnjem uvođenju i svečanoj dodjeli nagrada kako bi se smatrao službeno uvrštenim. Iako je Princeu bilo teško nazočiti na oba događaja, konačno se uspio pojaviti na godišnjem predstavljanju i gala svečanosti 2016., ali je u travnju iste godine preminuo.
Nakon Cindy Walker Prince je drugi umjetnik koji je posmrtno primljen u Songwriters Hall of Fame.