Riječka operna priča

Riječka operna priča

11.9.2024., 18:47
KONCERTNI CIKLUS HRVATSKE

Riječka operna priča u Kulturnom centru Osijek i Kopačkom ritu!

Koncertom pod nazivom "Riječka operna priča" operni će se solisti Hrvatskog narodnog kazališta Rijeka predstaviti u Osijeku i Kopačkom ritu. Točnije, riječ je o sopranistici Gabrijeli Deglin i mezzosopranistici Stefany Findrik, koje će uz klavirsku pratnju Natalyje Marycheve nastupiti u Kulturnom centru Osijek u četvrtak, 12. rujna, s početkom u 20 sati te u Prijemnom centru Kopačkog rita u petak, 13. rujna, na popodnevnom koncertu s početkom u 17 sati. Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Najljepše arije i dueti iz najpoznatijih opera: "Figarovog pira", "Così fan tutte", "Pikove dame", "Madame Butterfly", "Turandota", "Carmen", "Samsona i Dalile" ili "Lakmé", "orit" će se Panonskim ciklusom i slavonskom ravni. Kad su na jednom koncertnom programu zajedno Mozart, Čajkovski, Puccini, Bizet, Saint-Saëns, Delibes, Offenbach..., večer je to za uživanje u vrhunskoj glazbi i jednako takvim interpretacijama riječkih opernih solistica.

RIJEČKA OPERNA PRIČA

Operni solisti HNK Rijeka
GABRIJELA DEGLIN sopran
STEFANY FINDRIK mezzosopran
NATALIYA MARYCHEVA, klavir

PROGRAM:

W.A.Mozart: Sull'aria, duet iz opere Figarov pir
W.A.Mozart: Ah, guarda sorella, duet iz opere Così fan tutte
W.A.Mozart: Come scoglio, arija iz opere Così fan tutte
G. Puccini: Signore, ascolta!, arija iz opere Turandot
G. Puccini: Scuoti quella fronda di ciliegio, duet iz opere Madama Butterfly
G. Bizet: Près des remparts de Séville, arija iz opere Carmen
L. Delibes: Viens, Mallika.... Dôme épais, duet iz opere Lakmé
C. Saint-Saëns: Mon couer s'ouvre a ta voix, arija iz opere Samson i Dalila
J. Offenbach: Barcarolle, duet iz opere Hoffmanove priče
P.I. Čajkovski: Ah, istomilas ja gorem, arija iz opere Pikova dama
P.I. Čajkovski: Da, čas nastal, arija iz opere Ivana Orleanska
P.I. Čajkovski: Uš večer, duet iz opere Pikova dama

Riječka operna priča

Riječka operna priča

Koncert je dio Koncertnog ciklusa Hrvatske, i to njegovog Panonskog dijela. Koncertni ciklus Hrvatske - KONCI.HR - kroz Jadranski i Panonski ciklus, počevši od ožujka i kroz cijelu 2024. godinu donosi 14 koncerata raspoređenih u Pulu, Rijeku, Zadar, Osijek, Donji Miholjac, Osijek i Kopački rit povezujući tako gradove, glazbenike, ansamble, glazbene izvođače, ali i glazbene organizatore.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i medija RH, koje podržava projekt, te lokalnim organizatorima: Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, Kulturnom centru Osijek, Istarskom narodnom kazalištu u Puli i Koncertnom uredu Zadar, građani svih uključenih (ali i okolnih) gradova imaju priliku uživati u koncertnim izvedbama eminentnih hrvatskih glazbenika i to upravo iz gradova koji participiraju u programu. Nositelj projekta Koncertnog ciklusa Hrvatske je Hrvatska udruga glazbenih organizatora (H-U-G-O), koje je i Kulturni centar Osijek dio.