čitanje na plaži

čitanje na plaži

pexels
13.8.2024., 15:35
OMILJEN NAČIN OPUŠTANJA LJETI

Knjiga je sve popularniji dio opreme na plaži

Čitanje knjiga jedan je omiljenih načina opuštanja u vrijeme godišnjeg odmora. Zato zagrebačke knjižare nude brojna sniženja i akcije. Koji su naslovi najtraženiji ovog ljeta? Obožavatelji čitanja ne biraju sezonu za uživanje u novom štivu, no čini se da je knjiga sve češći dio opreme za boravak na plaži.

- Dosad sam najviše voljela čitati knjige za samopomoć, ali sam ih se toliko zasitila da sam posljednje dvije godine prešla na beletristiku - kaže Paula za HRT.

- Ljeti volim čitati isto što i zimi. Ako je riječ o dobroj knjizi, onda ću čitati. Volim prokušane autore. Sad sam kupio Stasiuka i Gombrowicza - navodi Nenad.

U zagrebačkim knjižarama traže se naslovi različitih žanrova i tematika. Ljeti ima i više stranih kupaca.

- Među popularnijim naslovima ove godine, tj. ovoga ljeta, svakako je ponovljeno izdanje trilogije Magle Carlosa Ruiza Zafona i novi roman "Sira" španjolske spisateljice Marie Duenas. Tu su i hrvatski autori, koji su jako popularni, poput Ante Tomića, Jurice Pavičića, Kristiana Novaka - ističe Nikola Cerovac, voditelj knjižare.

- S dolaskom turista primjećujemo sve više njihov ulazak u knjižaru. Ono što je zanimljivo, njih zanimaju knjige domaćih autora na engleskom jeziku. Zanimaju ih i neki njihovi klasici, a kao specifikum postoje turisti koji traže "Malog princa", ali na domaćim jezicima - rekla je Vlasta Prohaska, voditeljica odnosa s javnošću i marketinga knjižare. T.K.