Frano Lasić trio
OLJK
9.8.2024., 17:09
OSJEČKO LJETO KULTURE

Animirani film i koncert Frane Lasića s triom

OLJKIĆ nam u subotnje prijepodne 10. kolovoza u 11 sati donosi animirani film "Nestašna zubić vila". U hladu Male dvorane Kulturnog centra Osijek klinci će moći uživati u tom zanimljivom animiranom filmu o nestašnoj vili Violetti i 12-godišnjoj djevojčici Maji, koje će proći pravu avanturu da bi jedna drugoj pomogle riješiti probleme. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a traje 85 minuta. Ulaz je slobodan. Ulaznice nisu potrebne.

“Nostalgično putovanje" naziv je koncerta na koji će nas povesti Frano Lasić i Scalini Acoustic Trio u sklopu Osječkog ljeta kulture u subotu, 10. kolovoza, s početkom u 21 sat u ambijentu Donjodravske obale (ispod Kožare). Ulaz na koncert je slobodan. Scalini Acoustic akustični je trio iz Beograda širokog glazbenog spektra, a u Osijek nam dolazi sa svojim koncertom "Nostalgično putovanje", na koje će nas povesti bard hrvatskog glumišta i glazbeni doajen Frano Lasić. "Volim te, budalo mala", "Zagrljeni", "Zaspao bih noćas", "Bit ću sve što želiš" samo su neke od pjesama koje nas poput glazbenog vremenoplova vraćaju u vrijeme šansona, šlagera i kancona, a koje su već odavno postali evergrini koje uvije rado čujemo, slušamo i (za)pjevamo.

Upravo će te pjesme i evergrine u izvedbi Frane Lasića, u pratnji i skupa s odličnim triom glazbenika Scalini Acoustica: Markom Milovanovićem i Miloradom Đokićem na gitarama te Ivanom Jurkovićem na harmonici, biti užitak slušati u ambijentu osječke Donjodravske obale, na popularnim osječkim skalinama uz Dravu, na kojima se tako savršeno stapaju mirisi ljeta, i to onog osječkog kulturnog.