Recept: Super prhki vanilin-roščići
SASTOJCI
300 g glatkog brašna
220 g margarina ili maslaca
100 g mljevenih oraha
100 g šećera
1 vanilin-šećer
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U posudu dodajte brašno, margarin ili maslac sobne temperature, šećer, vanilin-šećer i mljevene orahe.
Sve sjedinite rukom. Prvo će vam se tijesto mrviti, ali na kraju će biti kompaktno.
Nije potrebno tijesto stavljati u hladnjak, tako da možete odmah nastaviti.
Da bi vam roščići bili približne veličine, napravite jedan veći valjak i nožem odrežite jednake dijelove. Od svakog dijela prvo valjajte kuglicu među dlanovima, a onda nastavite izrađivati valjak koji samo savijete.
Pripremljene roščiće slažite u lim od pećnice na koji ste prethodno postavili masni papir.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 - 20 minuta ovisno o debljini, roščići trebaju ostati svijetli.
Svakako neka se ohlade u limu, jer ih tople možete polomiti.
Hladne posipajte šećerom u prahu.