
Recept: Kremasta plazma torta
SASTOJCI
300 g mljevenog plazma keksa
KORE S PLAZMA KEKSOM
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica mljevenog plazma keksa
FIL SA ŽUMANJCIMA
12 žumanjaka
120 g šećera
100 g čokolade
KREMA OD PUDINGA
2 pudinga s okusom slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
4 žlice šećera
OSTALO
250 g margarina sobne
temperature
2 šlaga iz vrećice pripremljena prema uputi
500 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA
Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg te postupno dodajte 4 žlice šećera te 4 žlice mljevenog keksa, koji lagano sjedinite pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 g.
U kalup pomjera 24 cm rasporedite smjesu te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 - 20 minuta.
Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore.
Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari 15 - 20 minuta.
U vruće dodajte čokoladu, koju miješate dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Pripremite kremu tako što puding s okusom slatkog vrhnja i šećer pomiješate s malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati. Vrući puding ulijte u posudu ta ga prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi. Skinite foliju, izradite puding i dodajte margarin sobne temperature te sjedinite.
Prebacite kremu u veću zdjelu i dodajte ohlađeni fil, izmiksajte te dodajte preostali mljeveni keks koji također izradite mikserom da se sve sjedini. Stavite kremu sat vremena u hladnjak da se lakše maže.Posebno izradite šlag iz vrećice prema uputi, s hladnim mlijekom, možete čak malo smanjiti količinu mlijeka da dobijete čvršći šlag.
Možete početi slagati tortu, a kore skidate s masnog papira kada ih trebate koristiti.
Slaže se kora – krema – šlag dva puta i kora - krema. Izradite vrhnje za šlag i premažite cijelu tortu. Dekorirati možete po želji.