Sport
ULIČNA KOŠARKA STIGLA I U DONJI MIHOLJAC

Pharma Classic prvi domaći slavodobitnik
Objavljeno 9. srpnja, 2024.
Igra se preko ljeta basket diljem Lijepe Naše. Seriju turnira organizira HKS, ali i udruga PRO3x3, koja u svom programu ima deset postaja, od kojih su i tri slavonske. U Vinkovcima se igralo 21./22. lipnja, sedmi turnir odigran je u Donjem Miholjcu, a deveti će biti za mjesec dana u Novoj Gradiški.

Donjomiholjčani su uživali u dvodnevnom haklu na terenu postavljenom pokraj nastavno-sportske dvorane OŠ "August Harambašić". Osim glavne, seniorske kategorije, igrali su još mladići do 19 godina, a priređena je i Kids day skupina, u kojoj su svoje tek stečene košarkaške vještine pokazivali oni najmlađi.

Za razliku od prethodnih turnira, na ovom nisu nastupile ekipe izvan naših granica, što je značilo da će prvi put pobjednik biti netko iz domaćeg okruženja. U seniorskom finalu Pro 3x3 Toura driven by Opel snage su odmjerili i nedavni sudionici osječkog turnira. U gradu na Dravi su igrali polufinala, a sada su se ogledali za naslov. Na kraju je Pharma Classic (Fran Grgić, Jakov Jacović, Lovre Žaja, Roko Spaseski Baburek) svladala je OS Rulla&Rocher (Veljko Budimir, Karlo Uljarević, Matej Katavić, Robert Kujundžić) sa 21:17. Onaj drugi naslov ipak je otišao u slavonsku metropolu, u uzbudljivom U19 finalu, 3x3 Osijek zvjezdice (Filip Stojčić, Luka Šipka, Mata Vidaković i Matej Ilić) bile su bolje od Nituia (Jan Kroflin, Ivan Pavković, Sven Kelek, Šimun Babić) sa 20:19. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: DAVOR DOGAN (11.3. 1960 – 13.7. 2024.)

Prestalo je kucati veliko
srce legende osječke košarke

2

BIJELO-PLAVE DANAS U RADOMLJU ČEKA NOVI TEST

Hoće li Coppitelli otkriti udarnu momčad?

3

POGLED PREMA EUROPI

Nakon ugode u Austriji -
povratak u osječki pakao