Zdravlje
LJETO: SIGURNO NA SUNCE

Uvijek dobro zaštitite kožu prije sunčanja
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
Nikad se nemojte izlagati suncu bez nanošenja kreme za sunčanje s visokim faktorom i pazite da filtrira UVA i UVB zrake.J. Kn.
Piling za ravnomjerno tamnjenje
 
 
Piling prije izlaganja suncu omogućuje koži da se riješi mrtvih stanica koje sprječavaju ravnomjerno tamnjenje. No piling skida i zaštitni sloj na površini kože, što čini kožu osjetljivijom na UV zrake.

Zaštita pola sata prije
 
 
Primjena odgovarajuće količine proizvoda prije izlaganja suncu i ponovna primjena imaju ključne uloge u osiguravanju zaštite kože. Zaštitu nanesite 30 minuta prije sunčanja i obnavljajte ju svaka dva sata.

Odaberite kvalitetnu kremu
 
 
Iako hidratantna krema ne štiti kožu od sunca, ona može ograničiti štetu od pretjeranog izlaganja. Što se vaša koža više izlaže suncu postaje isušenija. Odaberite kvalitetnu kremu koja će obnoviti zaštitni sloj kože.

Izbjegavajte alkohol i gazirana pića
 
 
Kožu je potrebno zaštititi i adekvatnim unosom tekućine u organizam cijelog dana. Ako provedete veći dio dana na suncu, bit će potrebno i nekoliko litara vode zbog obilnog znojenja. Izbjegavajte alkohol i gazirane napitke.

Nemojte boraviti na intenzivnom suncu
 
 
Prvi izlazak na sunce ne bi trebao trajati satima i satima. Nemojte boraviti na izravnom suncu, posebno kad je najintenzivnije. Zaštitite izložena područja lica i tijela preparatom za zaštitu od sunca koji je posebno formuliran kako bi odgovarao vašoj dobi, tipu i stanju kože. Važno je odabrati proizvod za zaštitu od sunca s optimalnim zaštitnim faktorom (SPF) za vašu kožu. SPF pomnožen s prirodnom zaštitom kože u minutama označava maksimalno vrijeme u kojemu možete izložiti kožu suncu bez rizika od oštećenja. SPF zaštita ovisi o upotrebi pravih količina proizvoda, pa je najsigurnije da na suncu ostanite samo 60 % vremena koje SPF dopušta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana