Crna kronika
ZADARSKO ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Prijava protiv Čeha zbog kobne eksplozije bit će ustupljena njegovoj zemlji
Objavljeno 21. lipnja, 2024.

ZAGREB - Zadarsko županijsko Državno odvjetništvo izvijestilo je da će Republici Češkoj biti ustupljena kaznena prijava protiv 46-godišnjeg državljanina Češke u slučaju eksplozije u kojoj je u srijedu u Bilišanima smrtno stradalo devetogodišnje dijete.

Zadarska policija osumnjičila je 46-godišnjaka za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti povezano s dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

DORH je u petak objavio na svojim stranicama da će kaznena prijava biti ustupljena Češkoj s obzirom na to da su svi sudionici događaja češki državljani s prebivalištem u Češkoj zbog čega će postupak biti lakše i ekonomičnije proveden pred tamošnjim pravosudnim tijelima.

Policija tereti Čeha da se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona na kninskom području nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku.

Lakomisleno je s djetetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni 46-godišnjak osobno stavio u svoj automobil, utvrdila je policija.

Osumnjičeni je nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavio vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se aktiviralo.

Uslijed eksplozije, dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede.

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRUTALNA KAZNA VOZAČU IZ ĐAKOVA

Nema vozački, drogiran je i odbija dati krv i urin

2

NIJE BILO OZLIJEĐENIH

Dva auta planula, jedan je uništen

3

NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Ove godine trajno oduzeto 12 auta