Regija
NOVI SADRŽAJ U IVANKOVU

Završen rekreacijski centar Ciglana za stotinu tisuća eura
Objavljeno 20. lipnja, 2024.
Ministarstvo turizma dalo 26.545 €. Slijede još 4 centra - u Ivankovu, Retkovcima i Prkovcima
IVANKOVOZavršena je izgradnja i opremanje rekreacijskog centra Ciglana u općinskom središtu Ivankovu, koji se sastoji od tri dijela: street workout parka, vježbališta gdje je i sprava za osobe s invaliditetom, dječjeg igrališta s popratnom infrastrukturom i videonadzorom ukupne vrijednosti nešto manje od 100 000 eura. Provedeni su građevinski radovi u vrijednosti 40.000 eura, elektroradovi – rasvjeta i priključak na niskonaponsku mrežu - vrijedni 8835 eura, opremanje spravama i zaštitnom podlogom u iznosu od 44.000 eura, hortikultura i oznake vrijedni tisuću eura, videonadzor od dvije tisuće te projektiranje i nadzor u vrijednosti od 2150 eura. Načelnik Općine Ivankovo i ministrica Ministarstva turizma i sporta potpisali su ugovor o provedbi projekta "Izgradnja rekreacijskog centra Ciglana" kojim se reguliraju međusobna prava tako da Ministarstvo sufinancira projekt iznosom od 26.545 eura.

- Dakle, od ukupne vrijednosti projekta od gotovo 100.000 eura Ministarstvo je financiralo projekt s 26.545 eura, dok smo iz općinskog proračuna izdvojili 71.242 eura s PDV-om. Nadamo se da će ovaj projekt pridonijeti kvaliteti života naših mještana - naveo je načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević na službenom Facebooku i podsjetio kako Općina Ivankovo već sedam godina ulaže značajan novac u izgradnju dječjih igrališta u sklopu parkova te rekreacijske centre u sva tri općinska naselja – Ivankovu, Retkovcima i Prkovcima.

Tako je izradila građevinsku dokumentaciju i ishodila građevinsku dozvolu za izgradnju pet rekreacijskih centara na općinskom području u nekoliko faza gradnje i opremanja.

Usto, Općina Ivankovo prijavila je projekt "Prezentacija kulturnog nasljeđa u lokalnim zajednicama" na temelju javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a za dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje između RH i BiH. Općina Ivankovo projekt je prijavila s partnerom, Kulturnim prosvjetnim društvom "Matija Gubec" iz Bakovića kod Fojnice, koji je odobren odlukom ministra u svibnju, a u Mostaru je održana svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora o financiranju tog projekta. Tom prigodom ugovor o financiranju vrijedan 35.000 eura potpisali su ministar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Šime Erlić, načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević i predsjednik Kulturnog prosvjetnog društva "Matija Gubec" Petar Oroza.

Od tih sredstava Općini Ivankovo kao vodećem partneru pripalo je 15.555 eura, a KPD-u "Matija Gubec" 19.000 eura.

Ivankovčani će taj novac uložiti u opremanje multifunkcionalnih dvorana u sklopu novouređenog Doma kulture Ivankovo -opremanje namještajem, audio i videoopremom te izvođenje podopolagačkih radova.

Miroslav Flego
Radovi istovremeno na pet lokacija
U općinskom središtu već je izgrađen rekreacijski centar Ciglana u Frankopanskoj ulici, slijedi centar Kolodvor kod željezničke postaje te “Sv. Nikola Tavelić” kod istoimene crkve. U Retkovcima je planiran centar Pčelica pokraj vrtića, a u Prkovcima također jedan rekreacijski centar, Radost. U Općini podsjećaju da su izgradnja i opremanje parcijalno započeli na svih pet lokacija te će se svi zahvati i opremanje provesti na isti način.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSVJEŽENJE U ŠEĆERANU, U ZDRAVLJAK JADRAN

Recept za sladoled Alil
nije mijenjao 40 godina

2

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

3

PRIMAJU SE PRIJAVE

Fišijada