Osijek
ZAJEDNIČKA DONACIJA GRADA I ŽUPANIJE

Novi kombi s rampom za invalide uručen osječkom Centru “I. Štark”
Objavljeno 19. lipnja, 2024.
Veselo je bilo u utorak na sportskom igralištu Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark". Orio se dječji smijeh, zasvirao je i školski bend, a u goste su im došli gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik župana Josip Miletić. I nisu došli praznih ruku, već s uistinu velikim dar, i to na četiri kotača - potpuno novim Fordom Tranzitom.

Riječ je o kombiju koji će se koristiti za prijevoz učenika i koji, za razliku od postojećih vozila, kada se otvore stražnja vrata, ima rampu koja omogućuje i prijevoz djece u invalidskim kolicima. Gradonačelnika Osijek i zamjenika župana ugostila je Maja Radoš Bučma, ravnateljica Centra "Ivan Šark".

- Ovo je uistinu velik dan za sve naše učenike, korisnike i roditelje. Donacija ovog kombija od Grada Osijeka kao našeg osnivača i Osječko-baranjske županije višestruko je vrijedna. Ovaj kombi nije samo prijevozno sredstvo koje će se koristiti za prijevoz naših učenika, već je znak snažne podrške iz Grada i Županije, ne samo u obrazovnom nego i u smislu inkluzije - rekla je ravnateljica, dodavši će kombi pomoći u prijevozu učenika u invalidskim kolicima jer ima ugrađenu rampu za invalidska kolica.

- Od danas će svi naši učenici imati priliku doći do bilo kojeg mjesta u gradu i županiji, pa i dalje. Prije to nismo mogli, što je stvaralo teškoće, jer su učenici u invalidskim kolicima u određenim trenutcima morali ostati u školi jer nismo mogli osigurati prijevoz - rekla je Radoš Bučma.

Prema riječima Ivana Radića, gradonačelnika Osijeka, Grad i Županija su sa zadovoljstvom osigurali sredstva za kupnju novog kombija, i to u vrijednosti od 47.000 eura. Grad je izdvojio 32 tisuće, a Županija još 15 tisuća eura. “Novi kombi je potreba, jer staro vozilo više nije bilo u funkciji. Ovim kombijem će djeca moći sigurnije, udobnije i bolje putovati”, rekao je gradonačelnik, dodavši kako su u Briješću osigurali prostor za 60 osoba s intelektualnim teškoćama za poludnevni boravak. U Centru “Ivan Štark” sufinanciraju i tople obroke za učenike i korisnike. Suradnja Grada i Centra “Ivan Štark” će se nastaviti. M.Bugarić
ZAJEDNIČKI PROJEKTI GRADA I ŽUPANIJE
Nakon zamolbe ravnateljice nismo ni sekunde dvojili, već smo zajedno s Gradom Osijekom kreuli u realizaciju kupnje kombija. Trećinu sredstava osigurala je Županija, a dvije trećine Grad. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim projektima u budućnosti puno toga napraviti. Ova djeca, i zaposlenici Cantra “Ivan Štark”, zaslužuju ovaj kombi, poručio je Josip Miletić, zamjenik župana. Prema njegovim riječima, u proteklih godinu dana školama u Osječko-baranjskoj županiji dano je desetak kombija. “I ovo nije posljednja donacija, jer su vozila prijeko potrebna školama, posebice Centru ‘Ivan Štark’”, rekao je zamjenik župana.

Možda ste propustili...

KBC: USPJEH TIMA ZA PEDIJATRIJSKU PULMOLOGIJU

Prvi u Hrvatskoj postavili endobronhijalni stent u djece

USPJEH ZAVODA ZA LIJEČENJE BOLI KBCO-A

Prva epiduroskopija u javnom zdravstvu RH

DUBRAVKA BIUK, OFTALMOLOG, O ZDRAVLJU OČIJU U LJETNIM MJESECIMA

Ne zaboravite nositi sunčane naočale i neka to čine i djeca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana