Mozaik
VINKOVAČKI VIRTUOZ NA TAMBURI

Danijel Meseljević ima
studijski album “12”
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
Poznati vinkovački virtuoz na tamburi Danijel Meseljević snimio je studijski album "12" (Croatia Records) s deset instrumentalnih i dvije pjevane obrade. Radi se o izrazito šarolikoj lepezi glazbenih brojeva za koje je Meseljević sam raspisao aranžmane. Danijel i ovim albumom dokazuje da je potpuno ovladao virtuoznim izvedbama svega što svira na tamburi. Tako se, na primjer, jednako dobro snalazi svirajući rumunjsku "Horu dim Budesti", "Slavonsko svadbeno kolo", Boccherinijev "Minuet" ili nezaboravni "Fascination" još iz Sinatrina vremena, koji je uz "New York, New York" na albumu otpjevao Filip Martinić.

- Album "12" plod je moje strastvene ljubavi prema instrumentalnoj tamburaškoj glazbi, koja je nekad bila neizostavan dio repertoara malih tamburaških sastava - kaže Danijel.

Zbog izrazito zahtjevnih aranžmana i produkcije Danijel je u goste na album pozvao ponajbolje kolege glazbenike. Tako je Ivan Gazibara svirao kontrabas i kontru, Darko Kujundžić berdu, a Marko Bučar je u nekoliko skladbi odsvirao dionice piana i klavijatura. Stjepan Đurković – Stipa na albumu je pomagao kao supervizor svirke i produkcije cijelog albuma. Mastering je radio Tihomir Ivanetić (Rockoko Studio). Zahvaljujući odlično odabranoj ekipi, vrhunskoj svirci i aranžmanima, ljubitelji i poznavatelji tamburaške glazbe moći će uživati slušajući ovaj izrazito moćan i atraktivan album. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO IZDANJE GLAZBENOG PROJEKTA

“Arsen, čovjek kao ja”:
Dva dana događanja posvećenih
velikom pjesniku i kantautoru

2

NAKON DUGE BORBE S RAKOM

Umrla Shannen Doherty, Brenda iz Beverly Hillsa

3

VEĆINOM ZBOG PREKRŠAJA IZ ZAKONA O SUZBIJANJU ZLOUPORABE DROGA

Ultra Europe, drugi dan: Privedeno 125 osoba