Osijek
ZDRAVA KOŽA ZA SVAKOGA

Organiziran preventivni pregled madeža i kože
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
U organizaciji Hrvatskog društva za bolesti glave i vrata Slavonije i Baranje te Zavoda za dermatologiju i venerologiju KBC-a Osijek, na Trgu slobode u utorak je organiziran preventivni pregled madeža i kože. Pregled je organiziran u sklopu projekta "Ulaganje u zdravlje kože kao mjera održivog razvoja lokalne zajednice - Zdrava koža za svakoga".

Cilj je projekta uspostaviti platformu za unapređivanje zdravlja kože kao pokazatelja sveobuhvatnog zdravlja pojedinca s osobitim naglaskom na ranjive populacije poput djece i onkoloških bolesnika. Svrha je razviti sustav podrške dermatološkim bolesnicima, ali i programe prevencije i ranog otkrivanja malignih kožnih bolesti poput melanoma. U prvoj godini cilj je okupiti grupu dermatologa i specijalista ostalih struka u multidisciplinarni tim, brendirati projekt kroz virtualni identitet i društvene mreže te ostvariti tri tematske cjeline: dermatološka podrška onkološkim bolesnicima, obilježavanje svjetskog mjeseca borbe protiv kožnih karcinoma te život sa suhom kožom.

Također, idućeg utorka, 18. lipnja, članovi multidisciplinarnog tima za tumore kože KBC-a Osijek održat će javna predavanja u okviru teme “Promjena paradigme - melanom kao (iz)lječiva bolest” u Velikoj vijećnici OBŽ-a (Županijska 4), od 17.30 do 19 sati. M.Bu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana