Mozaik
NA FESTIVALU U KAMENOLOMU MONTRAKER

Umberto Tozzi i Plavi orkestar stižu u Vrsar
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
Na ovogodišnjem festivalu u kamenolomu Montraker, koji će se održati od 31. kolovoza do 1. rujna u Vrsaru, nastupit će talijanski pjevač Umberto Tozzi i sarajevski bend Plavi orkestar, najavio je organizator koncerta Music Time.

Prve večeri, 31. kolovoza, nastupit će Umberto Tozzi, talijanski pjevač, tekstopisac i glazbenik s karijerom dugom više od četiri desetljeća. Glazbenu karijeru započeo je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a svjetsku popularnost postigao je pjesmom "Ti amo" 1977. godine. Među njegovim hitovima su i "Gloria" i "Gente di mare". Nastupao je na festivalima Sanremo i Eurosong, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka albuma. Tozzi je nedavno najavio kraj svoje glazbene karijere, a u sklopu oproštajne turneje nastupit će i u vrsarskom kamenolomu Montraker.

Druge večeri, 1. rujna, nastupit će Plavi orkestar. Nakon nekoliko stanki u karijeri mnogima jedan od najomiljenijih bendova vraća se na scenu, a jedan od prvih povratničkih nastupa bit će na festivalu Montraker u Vrsaru. Od osnutka, osamdesetih godina, kritičari su ga smatrali jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina. Njihovi veliki hitovi uključuju "Bolje biti pijan nego star", "Sava tiho teče", "Zelene su bile oči te", "Ako su to samo bile laži" i "Odlazim".

Plavi orkestar izdao je osam studijskih albuma, koji su se prodali u nakladi većoj od pet milijuna primjeraka. Bend je održao više od 1500 koncerata diljem svijeta. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana