Mozaik
PRODUKCIJA PLESNOG STUDIJA SHINE

Plesna energija generacija
oduševila prepuno gledalište
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Dječji festival “Zaplešimo zajedno” i 19. plesna produkcija okupili su 250 plesača
Mjeseci napornog treniranja dali su rezultata, jer su plesačice i plesači Plesnog studija Shine potpuno rasplesali dupke ispunjenu sportsku dvoranu Jug, i to dva puta! Jak pljesak i glasno odobravanje publike bili su najbolji poklon za oko 250 plesača, koji su otplesali nevjerojatnih 50 plesnih koreografija.

Sve je počelo u subotu u 18.30 s Dječjim plesnim festivalom "Zaplešimo zajedno". U Shineu se pleše od malih nogu, pa je uistinu bilo simpatično na posebno pripremljenoj sceni, uz odličnu rasvjetu i kostime, vidjeti najmlađe sudionike festivala. Iako neke od plesačica još nisu krenule u osnovnu školu, plesnoga im znanja ne manjka, pa ne treba začuditi koliko se iz tog plesnog bazena razvije vrhunskih balerina. Zasluga je to plesnih pedagoga u Shineu, koje koordinira osnivačica Mira Sekereš.- Puno mi je srce kada vidim osmijehe djece kada završe nastup. Moram pohvaliti naše najmlađe plesače, a riječ je o pet grupa predškolske djece, koji su besprijekorno odradili sve koreografije. Na produkciji su nastupila i djeca školske dobi, juniori i nagrađivani seniori. Ukupno je sudjelovalo 250 djece i mladih s 50 plesnih koreografija, koje smo marljivo uvježbavali cijele plesne sezone 2023./2024. Iza nas je podosta neprospavanih noći jer je puno energije uloženo u oba plesna projekta, i Dječji festival i 19. plesnu produkciju PS-a Shine. Dječji plesni festival "Zaplešimo zajedno" bila je jedinstvena prilika za kikače da javnim nastupom pokažu svoju ljubav prema plesu i, naravno, svoje plesno napredovanje. Festival je od velike važnosti zbog toga što djecu potiče na stvaralaštvo i kreativnost u pokretu i prostoru. Na festivalu djeca dobivaju medalje i pehare za trud i motivaciju u daljnjem bavljenju plesnim aktivnostima - doznajemo od Sekereš, inače plesne pedagoginje i magistrice neverbalnog teatra.

Medalje, diplome i pehare dijelila su djeca iz Društva Naša djeca grada Osijeka, pod mentorstvom Jasne Komendanović. Dječji plesni festival prezentacija je dugogodišnjeg zajedničkog rada plesnih pedagoga PS Shine i voditelja ritmike te malih plesača i plesačica.

Nakon djece publici su se u večernjem programu na 19. plesnoj produkciji Shinea predstavili plesačice i plesači nagrađivanim plesnim koreografijama, koje su ove sezone izvođene na natjecanjima u Hrvatskoj i diljem Europe. Riječ je o brzim koreografijama jazz-dancea, koji u kombinaciji s odličnim kostimima, finim, ali i odvažnim plesnim pokretima, atraktivnom glazbom, scenom i rasvjetom, publiku tjeraju samo na jedno - jak pljesak i glasno odobravanje.

Na sceni PS-a Shine u sportskoj dvorani Jug kao gosti pojavili su se veterani Športsko-plesne udruge Feniks, u kojoj je svoje prve plesne korake naučila i Mira Sekereš. Sada je i sama nastupila s veteranima, a ujedno bila i koreografkinja. Riječ je o koreografiji "Showman", koju je prošla baš svaka plesačica i plesač Shinea.

- Ovo su plesači koji su postavili jazz-dance scenu sada daleke 1994. godine, i uistinu mi je drago što smo ih vratili na scenu, prvo u HNK-u, na obilježavanju 30. rođendana ŠPU-a Feniksa, a onda i na našoj plesnoj produkcij - kaže Sekereš, dodajući kako se godine vide, ali plesna energija ne jenjava. I neće stati, već se kuha nešto za veterane u ožujku iduće godine, na inozemnom natjecanju!

Gledajući sve plesne koreografije prezentirane u sportskoj dvorani Jug, primjećuje se studiozan rad plesnih pedagoga PS-a Shine i kako se plesači na očit način razvijaju. Sve to vodi do zakjučka kako nema straha za budućnost plesne scene u Osijeku. Program je vodio talentirani i nagrađivani lutkar-glumac i plesač Gordan Marijanović.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

PRVI CROATIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Gala večer u čast Špiri Guberini

KOMPILACIJA HITOVA ZA PEDESET GODINA KARIJERE

“Gold Collection” Marija Mihaljevića

NOVI STUDIJSKI ALBUM “MIRIŠU JABUKE”

Crvena jabuka objavila album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana