Regija
STOTINJAK SUDIONIKA

Vinkovački Mađari pokazali dio baštine
Objavljeno 9. lipnja, 2024.
VINKOVCIMađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci organiziralo je 13. večer mađarske kulture, tradicionalno, u dvorani vinkovačkog kazališta. Uz domaćine, nastupali su gosti iz kulturno-umjetničkih društava Čakovaca, Dalj-Planine, Kopačeva, Vukovara, ukupno stotinjak sudionika. Tajnica društva Marica Ač podsjeća kako KUD djeluje 12 godina, a ukupno ima 68 članova.

- Različite su dobne skupine, a uglavnom je to starija populacija grada Vinkovaca, ali ima i mlađih. Očekujemo kako će se oni aktivnije uključiti u rad i povesti mlađe generacije u održavanje naše tradicije, kulture i gastronomije. Mađarska zajednica ima veliku povijest, kulturu i baštinu koju treba njegovati i čuvati - rekla je Marica Ač, dodavši kako u sklopu KUD-a imaju gastro i povijesnu sekciju, kao i kreativnu radionicu gdje izrađuju različite predmete od recikliranih proizvoda, a svaki utorak i četvrtak od 18 sati su u svojim prostorijama.

Anamarija Tot, voditeljica i koreografkinja u MKUD-u "Petefi Šandor", kaže kako je 12 njihovih članova izvelo Šarkozi plesove.

- Naši su članovi uglavnom mlađi, od 12 do 18 godina. Izrazito se vesele svakom nastupu, gdje stječu nova prijateljstva i često putuju, što im je dodatan poticaj da budu uključeni i čuvaju tradiciju - pojasnila je koreografkinja Anamarija Tot. M.Flego
Možda ste propustili...

SMOTRA I UZGOJNI PREGLED U ŠUMI KUNJEVCI

Prijavljeno 70 pasa i 40-ak pasmina

USPJEH AK-a PANONIJA NA PRVENSTVU HRVATSKE U KARTING-SLALOMU

Dvoje našičkih vozača ušlo u reprezentaciju

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA SLATINA

Obilježena 32. obljetnica osnutka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

2

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu

3

AKTIVNO LJETO U CRVENOM KRIŽU NAŠICE

Dostava toplih obroka, Ljetna škola i pomoć u kući za 72 korisnika