Tehno
POBOLJŠANA VERZIJA KOJA “ISPRAVLJA” NEDOSTATKE ORIGINALA

Tvrtka Asus predstavila je ROG Ally X, svoj najnoviji i skuplji ručni gaming PC
Objavljeno 7. lipnja, 2024.
Tvrtka Asus službeno je predstavila ROG Ally X, svoj najnoviji ručni gaming PC. Nije riječ o nasljedniku prošlogodišnjeg modela ROG Ally, nego o skupljoj verziji koja donosi poboljšanja koja “ispravljaju” nedostatke originalnog modela.

Za početak, najveće poboljšanje je veća baterija. Asus je prešao sa 40Wh baterije korištene za ROG Ally na 80Wh bateriju ugrađenu u novi model. Informacije o trajanju baterije zasad nema, no neće biti čudo ako bude mogla izdržati dvostruko duže.

ROG Ally X dolazi s 1 TB PCIe NBME SSD memorije u odnosu prema 512 GB originalnog modela. Također, riječ je o diskovima uobičajenije veličine M.2 2280, koji bi nadogradnju trebali učiniti jeftinijom i lakšom. Osim toga Ally X je dobio 24 GB 7500Mhz LPDDR5 RAM-a u odnosu prema prethodnih 16 GB 6400MHz LPDDR5 RAM-a. To znači da GPU može koristiti više memorije a da se za nju ne bori s OS-om i drugim aplikacijama.

ROG Ally X koristi se nove ventilatorima, koji su tanji, ali i 10 posto efikasniji kada je riječ o protoku zraka. Novi dizajn gura zrak i prema ekranu te ga hladi tijekom gaminga. Tvrtka je premjestila microSD slot, koji se znao kvariti na originalnom modelu zbog blizine ispušnom otvoru.

Kućište je također redizajnirano, iako možda na prvi pogled izgleda dosta slično. Dobilo je nježnije obline u odnosu prema oštrijim uglovima originala, a gripovi su dublji kako bi držanje bilo sigurnije i ugodnije. Položaj joysticka je također promijenjen, a kontrole su prilagođenje u cilju lakše tradicije. Joystick je unaprijeđen kako bi pružio bolji feedback i imao duži vijek trajanja. D-pad je redizajniran i sada je manje “ljepljiv” pri izvođenju kružnih pokreta. Senzor za otisak prsta je u vrhu te je “urezan” kako bi se mogao lakše pronaći. Konačno, stražnja dugmad su smanjena kako bi se izbjegli slučajni pritisci. Što se tiče povezivosti, ROG Ally X je zamijenio kombinaciju USB-C + ROG XG Mobile Interface konektor za dva USB-C porta od kojih je jedan Thunderbolt 4, a drugi USB 3.2 Gen 2. Cijena ovih promjena je povećanje težine za 69 grama na ukupno 678 grama. Ono što se nije promijenile je Ryzen Z1 Extreme procesor, kao i 7-inčni IPS LCD ekran rezolucije 1080p i frekvencije osvježavanja od 120Hz s AMD FreeSync Premium tehnologijom. Zvučnici su isti, kao i bežična povezivost. U pakiranju je i 65W punjač, a softver je unaprijeđen novom verzijom Asus Amoury Crate SE (koja stiže i na originalni model), ali se i dalje koristi Windows 11 Home.

Prednarudžbe se već primaju, a ROG Ally X dolazi samo u crnoj boji po cijeni od 799 dolara s tromjesečnom pretplatom na Game Pass. T.K.
Asus je prešao sa 40Wh baterije korištene za ROG Ally na 80Wh bateriju ugrađenu u novi model

Možda ste propustili...

AGENCIJA KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Predstavili svoja viđenja budućnosti

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti

2

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

3

MONITORI PHILIPS EVNIA 27M2N3200A I 24M2N3200A

Novi monitori dizajnirani za gaming entuzijaste