Tehno
TEST: DE‘LONGHI ELETTA EXPLORE

Osobni barist u komforu vlastitog doma
Objavljeno 7. lipnja, 2024.
Vjerojatno najčešći napitak kojim većina nas započinje dan, pravi pauzu na poslu ili se opušta dolaskom kući je – kava
Vjerojatno najčešći napitak kojim većina nas započinje dan, pravi pauzu na poslu ili se opušta dolaskom kući je – kava. No, koliko god voljeli ispijati omiljenu kavu kod kuće, mnogima je prepreka do tog užitka vještina i ograničene mogućnosti priprave kave. Jer čak i ako ste opremljeni dobrim uređajem za pripravu espressa, većini ipak nedostaju vještine kojima bi napravili fine napitke. Ako ste jedan od onih koji svoj izbor i mogućnosti koje nude zrna kave žele podići na visine vrhunskog barista, onda ste na pravom mjestu jer pred nama je De‘Longhi uređaj koji to može.

PremiumBaš kako i očekujemo od jednog uređaja s etiketom ‘premium‘, tako naše premium iskustvo počinje već samim pakiranjem. Ono je poveće, a nakon njegova otvaranja prvo nas dočekuje oveća kutija dobrodošlice u stilu bombonijere, a u kojoj pak pronalazimo detaljne, kao i one kratke upute. Tu su još lopatica metlica za čišćenje uređaja, silikonska forma za kreiranje ledenih kockica, lopatica za mljevenu kavu, filtar za vodu, kao i trakica za testiranje tvrdoće vode. Nadalje, u kutiji pokraj samog uređaja pronalazimo dva spremnika za mlijeko, nastavak za vruću vodu kao i šalicu ‘za ponijeti‘ izrađenu od metala. Priprema uređaja za prvo korištenje je brza uz praktične i zgodne slikovne upute, a sam uređaj bit će spreman za korištenje za nekoliko minuta. Ako ćemo istaknuti nekoliko detalja, onda je to svakako dojmljivo sučelje kroz 3,5-inčni dodirni zaslon. Iskreno, stava smo da nikad ljepši, uglađeniji i intuitivniji operacijski sustav nismo imali prilike vidjeti na uređaju za pripremu kave, a kao dodatan plus je i to što je dostupan na hrvatskom jeziku.

Drugi detalj koji ističemo je zaista visoka kvaliteta izrade, posebice postolja za šalicu gdje pronalazimo i masivnije komade nehrđajućeg čelika pa do vrčeva za mlijeko i putne šalice. Treći detalj je svakako napredni inženjering koji je odlično uklopio sve elemente uređaja zadržavši nevjerojatno jednostavno korištenje. De‘Longhi Eletta Explore povezuje se na kućni Wi-Fi, što svakako toplo preporučujemo, a korištenjem već poznate De‘Longhi Coffee Link omogućena je udaljena kontrola. Kako se koristi Wi-Fi povezivanje, tako je i udaljena veza moguća, primjerice uključivanje uređaja dok ste još u krevetu ili na putu kući.

Izvolite svoju kavu


Na kontrolnom panelu imamo četiri dodirne tipke za tip napitka koji želimo: To-go za ponijeti, Hladni napitci, Topli napitci i Favoriti. Klikom na određenu tipku na zaslonu će se prikazati određeni tip napitaka, a bez ovog odabira imamo izlistane sve opcije. Svatko od nas sigurno ima neki omiljeni napitak od kave, a ako ste u potrazi za uređajem s uvjerljivo najviše napitaka, onda je on pred vama. Uvjereni smo da ovako bogatom listom napitaka nitko neće ostati zakinut za svoj omiljeni napitak, a oni konzervativni dobit će mogućnost za otkrivanje novih svjetova kave. No tu nije kraj jer svaki od napitaka moguće je dodatno prilagoditi sukladno preferencijama (količina, arome, mlijeko) i spremiti u jedan od četiri profila. Posebnost De‘Longhi Eletta Explore krije se u mogućnosti priprave toplih, ali i hladnih napitaka, kako od same kave, tako i uporabom mlijeka. Za pripravu toplih ili hladnih napitaka od kave i mlijeka koristi se spremnik za mlijeko LatteCrema Hot i LatteCrema Cool. Priprema je jednostavna kroz intuitivne upute na zaslonu, a svodi se na priključenje odgovarajućeg spremnika, odabira pjenušavosti mlijeka te dodavanje kockica leda u slučaju hladnog napitka. De‘Longhi Eletta Explore nudi i Cold Brew kavu. Eletta Explore dolazi s tehnologijom Bean Adapt koja prilagođava proces priprave napitaka prema zrnu kave koje koristite. Dovoljno je samo kroz izbornik odabrati koju kavu koristite i stupanj prženja, a uređaj će sve drugo sam prilagoditi, sve s ciljem postizanja uživanja u najaromatičnijoj i najukusnijoj kavi. O De‘Longhi Eletta Explore bismo mogli pisati još, no vrijeme je za – kavu. Želite li i sami imati osobnog barista u komforu svoga doma - De‘Longhi Eletta Explore je uređaj koji zaslužuje naše najveće preporuke. Iako se iznos od 1150 eura čini velik, on je u biti znatno niži od premium uređaja sličnih mogućnosti (čak i upola!).
 
Marin REŽIĆ
Kako se koristi Wi-Fi povezivanje, tako je moguće uključivanje uređaja dok ste još u krevetu ili na putu kući

Možda ste propustili...

TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti

MONITORI PHILIPS EVNIA 27M2N3200A I 24M2N3200A

Novi monitori dizajnirani za gaming entuzijaste

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST MEANIT LED RADIOBUDILICA B15

Moderna budilica koju ćete svakako voljeti

2

NAJVEĆA DEVELOPERSKA KONFERENCIJA U OVOM DIJELU EUROPE

Infobip Shift prvi put obuhvaća tri dana

3

MONITORI PHILIPS EVNIA 27M2N3200A I 24M2N3200A

Novi monitori dizajnirani za gaming entuzijaste