Osijek
VESELJE NA TRGU JOSIPA BANA JELAČIĆA

Novo igralište na radost mališana
Objavljeno 20. studenog, 2023.
Jedna od slađih dnevnih protokolarnih obveza gradonačelnika bila je otvorenje novog igrališta u Donjem gradu, na Trgu Josipa bana Jelačića, u parku prepunom djece. Mališani su, uz slatkiše koje im je podijelio gradonačelnik, isprobali svaku spravu, njih ukupno deset, a dinamiku igre ubrzavale su dječje pjesmice s razglasa.

Što se o dječjem igralištu misli, bilo je nepotrebno pitati - djeca su to zorno pokazala okupiravši svih novouređenih 1300 kvadrata, a kad su im najdraži sretni i bezbrižni, onda su i roditelji zadovoljni. Radić je rekao kako se u novu donjogradsku investiciju uložilo 206.000 eura.


- Ovo je igralište po uzoru na ono koje smo napravili na Sjenjaku, i očekujem da i ovo bude posjećeno. Radove je odradilo gradsko poduzeće Unikom. Prvi put u Osijeku su postavljena igrala s mrežom za penjanje, kao i trampolin. Za djecu do pet godina prilagođena je trećina igrališta, ona je s gumenom podlogom i ogradom za dodatnu sigurnost, a ostatak igrališta je za djecu od 6 do 12 godina. Drago mi je što su djeca i njihove tete iz vrtića u Donjem gradu ovdje. Do sada smo u DV-u Jaglenac obnovili i domarski stan, sa 175.000 eura, kako bi se što više djece u Donjem gradu moglo ove godine upisati. Od 2021. godine obnovili smo i Mostarsku ulicu, Cvjetkovu, Matije Gupca, Riječku, nogostup u Huttlerovoj, a i dalje ćemo ulagati - rekao je gradonačelnik.


Nakon 40 godina, ove je godine u Donjem gradu, za 100. godišnjicu, obnovljeno igralište NK Olimpija - od novog asfalta preko rasvjete i tribina do svlačionica. "Prije dvije smo godine otvorili treću dionicu osječke promenade u Donjem gradu, u vrijednosti od 4,6 milijuna eura, gdje su napravljene obaloutvrda, pješačka i bicilistička staza, posađena je trava i više od 300 stabala. Iduće godine ispunit ćemo san generacija Osječana - spojit ćemo Gornji i Donji grad šetnicom, to je investicija Grada Osijeka i Hrvatskih voda vrijedna 13 milijuna eura", najavio je Radić.

Direktor Unikoma Igor Pandžić podsjetio je da su radove na igralištu pokrenuli početkom listopada. “Bilo je dosta kišnih dana, pa je trebalo nešto duže da postavimo neke sprave i uredimo ovaj dio. Ovo je jedno od većih igrališta, sprave su atestirane i sigurne za djecu”, kazao je Pandžić. D. Pejić
Možda ste propustili...

ZAJEDNICA MOLITVA I RIJEČ – PODRUČNA ZAJEDNICA OSIJEK

Trodnevni seminar nove evangelizacije

STRUČNI SKUP U POLIKLINICI OTOS-VITA

Obnovljen prostor za fizikalnu terapiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana