Mozaik
ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA “U ZAGRLJAJU RIJEKE” REDATELJA BOBBYJA GRUBIĆA

Gavrana adaptirao dobitnik Emmyja
Objavljeno 20. studenog, 2023.
U Čakovcu i Međimurskoj županiji završeno je snimanje igranog filma "U zagrljaju rijeke", prema istoimenoj priči Mire Gavrana, prvi put objavljenoj 2000. u Njemačkoj, u antologiji "Podunavski svjetovi" ("Donau Welten"), a potom prevedenoj na još nekoliko jezika. Producent i redatelj filma je Bobby Boško Grubić (HDFD), a Ivan Zadro (HFS) direktor je fotografije. Film je topla, intimna dramska priča, koja prati zaljubljenika u rijeku, ribolov i poeziju. Glumački ansambl čine Duško Valentić, Sven Jakir, Goran Grgić, Mladena Gavran, Jakov Gavran i Petra Kurtela.

- Drago mi je da kao svoj prvi igrani film na hrvatskom jeziku snimam baš ovu dirljivu priču, s kojom će se, vjerujem, puno ljudi moći poistovjeti na osobnoj razini - rekao je Bobby Boško Grubić, koji je s najzapaženijim suvremenim hrvatskim piscem Mirom Gavranom za film napisao scenarij.

Film je snimljen na nekoliko lokacija u Čakovcu, uključujući Županijsku bolnicu Čakovec i gradski park, a snimalo se i na lokacijama na rijeci Muri i oko naselja Novakovec blizu hrvatsko-mađarsko-slovenske granice.

Producent filma je MAG produkcija, a u realizaciji sudjeluje i američka produkcijska kuća Artonix Studios. Postprodukcija filma trebala bi biti gotova do kraja ožujka 2024. Redatelj i producent Bobby Grubić višestruki je dobitnik prestižne nagrade Emmy za postignuća u području televizijskog stvaralaštva u SAD-u, te je za sada jedini redatelj iz Hrvatske koji je osvojio tu najveću televizijsku nagradu. T.K.
Možda ste propustili...

NAGRADA ŠPANJOLSKE FILMSKE AKADEMIJE

"Sigurno mjesto" nominirano za Goyu

POVRATNIČKI SINGL “DRAGI BOŽE”

Vucin duet s H. Bešlićem

NOVA, DVOJEZIČNA, KNJIGA PJESAMA I PRIČA TE DVOSTRUKI NOSAČ ZVUKA

Elis: labinski i japanski jezik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana