Osijek
DONACIJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Osječkom HGSS-u čamac vrijedan 4000 €
Objavljeno 20. studenog, 2023.

Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana, uručio je čamac za potrebe spašavanja na vodi Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanici Osijek. Novi je čamac daleko kvalitetniji od dosadašnjeg, istaknuto je na primopredaji ispred dvorane Gradski vrt.Prije predaje čamca održan je sastanak na kojem su predstavnici osječkog HGSS-a upoznali čelnike Županije sa svakodnevnim aktivnostima te jedinstvene i hvalevrijedne udruge, ali i s potrebama, u smislu nove opreme i drugih pomagala nužnih za rad.

- Nabavu čamca, koji će pripadnicima HGSS-a služiti tijekom daljnjih intervencija, financirala je Osječko-baranjska županija. Zahvaljujem svim članovima osječkog HGSS-a, jer to su ljudi koji volontiraju u službi koja se financira isključivo davanjima lokalne i regionalne samouprave. Osječko-baranjska županija je od 2021. godine tri puta povećala iznos za financiranje Stanice Osijek, od 8000 eura 2021. godine do 20.000 eura ove godine. Iznos ćemo kontinuirano povećavati sukladno s njihovim potrebama, jer je HGSS dio operativnih snaga civilne zaštite OBŽ-a. Iskazali su se u svim kriznim situacijama, kojih je u posljednjim godinama bilo jako puno, te nema razloga da ta postrojba ne bude dobro opremljena. Vrijednost je čamca oko 4000 eura i puno je kvalitetniji od dosadašnjeg. Čamac će služiti za sve intervencije na području OBŽ-a i diljem Hrvatske, nadamo se, što manje", rekao je Lukić.

Krešimir Burazin, pročelnik HGSS-a - Stanice Osijek, zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na vrijednoj donaciji HGSS-u. "HGSS provodi spašavanja sa svih neurbanih terena u Republici Hrvatskoj i zato je jedan ovakav resurs neizmjerno važan. Istaknuo bih da je pred nama velik izazov, a to je osiguravanje novog prostora za rad naše stanice. Drago mi je što sam danas dobio potvrdu da će se Osječko-baranjska županija uključiti i biti nam podrška u tomu, a vjerujem da će je pratiti i ostale jedinice lokalne samouprave", rekao je Burazin. Naglasio je i podršku HEP-a, koji im je osigurao sredstva za motor za čamac. Za razliku od dosadašnjeg, gumenog čamca, koji se pokazao nepouzdanim, ovo je čamac od tvrde plastike, vrlo je praktičan i lagan te ga se može spustiti na bilo kakvu vodu, dodao je Burazin, te je iznio podatak da su ove godine imali više od 45 intervencija na vodi, što je uistinu visok postotak u ukupnom broju intervencija.

Vesna Latinović
OPREMANJE HGSS-a
"HGSS je temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite, a njezino se opremanje poduzima s razine lokalne i regionalne samouprave te države. Zadaće HGSS-a su prije svega potrage za nestalim osobama, spašavanja s visina i dubina, spašavanja iz vode, te će se ovom donacijom povećati njihovi kapaciteti", rekao je Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek.

Možda ste propustili...

URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKI NATJEČAJ

Traže se ideje za novi život OLT-a

STRUČNI SKUP U POLIKLINICI OTOS-VITA

Obnovljen prostor za fizikalnu terapiju

SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA PRIMIJENJENE MATEMATIKE I INFORMATIKE

Svi promovirani magistri već rade!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKI NATJEČAJ

Traže se ideje za novi život OLT-a

2

8. JEAN MONNET NA PRAVOS-U

Projekt o rodnoj ravnopravnosti vrijedan 22.000 €

3

PETO IZDANJE MILENIJSKOG NATJECANJA

Futur kreativne industrije