Osijek
PROJEKCIJA FILMA “SVETAC”

O hodočašćenju od Krašića do Vatikana
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Film "Svetac", autora i producenta Ante Duvnjaka, poručnika HV-a u miru, bit će prikazan u petak, 17. studenoga, u zgradi Nadbiskupijskog vikarijata, u sklopu svečane akademije. Akademija je posvećena obilježavanju vrijednog jubileja, a riječ je o 20. obljetnici hodočašća od Osijeka do Vukovara. Program počinje u 18 sati, a prije projekcije filma predviđene su pozdravne riječi predstavnika UHDDR-a, kao i obraćanje sudionika hodočašća (Vlado Lubina, Vjekoslav Bek, Mirko Kovačević-Sirćo, Branko Čulo i drugi).

U 18.30 sati počinje projekcija dokumentarnog filma "Svetac" autora i producenta Ante Duvnjaka. U filmu je riječ o hodočašću od Krašića, rodnog mjesta kardinala Alojzija Stepinca, do Vatikana. O snimanju filma govorit će autor i producent Ante Duvnjak, prvi čovjek Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata iz Kaštela. Ova je udruga osnovana s ciljem da se ne zaboravi Domovinski rat, hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman. Lučonoše snimaju spotove, dokumentarne filmove i obilaze Hrvatsku kako bi se poklonili i zapalili svijeće u znak poštovanja prema onima koji su svoj život darovali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Nakon projekcije filma slijedi druženje i domjenak uz razgledanje prigodne izložbe o hodočašću. Sudionici hodočašća napisali su i dirljive retke kojima se sjećaju teških dana ‘91. godine, a i velike ljubavi prema Vukovaru, zbog čega su odlučili hodočastiti gradu heroju. "Snaga je u svakoj zapaljenoj svijeći, u molitvi, u svakom hodočasniku i svakom koraku, a svake godine bit će ih sve više", zapisuje Mirko Kovačević-Sirćo. V.L.
Možda ste propustili...

“KUHAČEVCI” PROSLAVILI 102. DAN ŠKOLE

Publika nije izdržala, skočila je na noge pa zaplesala valcer

TRŽNICA ZA ŠTIĆENIKE RIJEKE LJUBAVI

Piljarice darovale hranu potrebitima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene

3

BORNA & NIKO BILANDŽIĆ - BRAĆA, SPORTAŠI, STUDENTI

Borci uz pobjedničke pojase i medalje žele i fakultetske diplome