Novosti
Uspješna suradnja HPB-a, lokalne zajednice i Magic Foresta

Zajedničkim snagama za zeleniju budućnost, opstanak zdravog i održivog planeta
Objavljeno 15. studenog, 2023.

U vrijeme sve brojnijih izazova povezanih s klimatskim promjenama i očuvanjem okoliša, uključivanje različitih dionika i međusobna suradnja postaju ključni faktor u opstanku zdravog i održivog planeta. 

Hrvatska poštanska banka je prepoznala važnost promicanja odluka i prakse za ostvarenje održivog razvoja, a svojim poslovanjem strateški je usmjerena na napredak društva, potporu održivom poduzetništvu i zdravijem okolišu. Svjesna odgovornosti koju ima kao financijska institucija, svoj doprinos očuvanju okoliša Banka je odlučila pružiti i kroz sudjelovanje u Projektu O₂ Magic Foresta koji obuhvaća pošumljavanje teško dostupnih, posječenih ili požarom razorenih područja diljem Hrvatske.

HPB je tako na dvije lokacije na području Vukovara volonterskim aktivnostima sudjelovala u pošumljavanju te podržala edukaciju djece i mladih o važnosti očuvanja bioraznolikosti postojećih šuma i novoj sadnji koju je provela tvrtka Magic Forest.

Osim ručne sadnje u višestoljetnoj Park šumi Adica, omiljenom okupljalištu Vukovaraca gdje su volonteri Banke s učenicima vukovarske Osnovne škole Blage Zadre posadili 100 sadnica hrasta lužnjaka, prilikom pošumljavanja korišteni su i dronovi. Takva je vrsta pošumljavanja uključila raspačavanje 2500 sjemenskih bombi autohtonih vrsta drveća, na područje od 10 000 m².

S obzirom na klimatske promjene s kojima smo suočeni pošumljavanje postaje sve važnije jer predstavlja visoko učinkovit način smanjenja emisija CO₂ te osim što je korak prema očuvanju okoliša, predstavlja i priliku za jačanje povezanosti zaposlenika Banke i zajednice u kojoj posluje.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VOJNA VOZILA BIT ĆE MODERNIZIRANA U SLAVONSKOM BRODU

Stigla 22 Bradleyja, poslana su u tvornicu "Đuro Đaković"

2

ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI DIŠNOG SUSTAVA

U OBŽ-u je od hripavca 74 oboljelih, uglavnom mlađih

3

TESTIRANJE VJEŠTINA STALNIH ZAŠTITNIH SNAGA

Obuka Frontexovih snaga u Slavoniji