Kultura
INQUIRY INC., REISNEROVA 137, OSIJEK

Izložba 130 minijatura iz lipičkog Kursalona
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

U prostoru Inquiry Inc., izložbenom prostoru umjetničke organizacije “Format C” (Reisnerova 137) danas (petak), u 19 sati, bit će otvorena “Međunarodna izložba minijatura u Kursalonu”, koja dolazi iz Lipika, gdje je imala svoju premijeru u razrušenoj neorenesansnoj građevini Kursalon, te Muzeja grada Pakraca, gdje je bila postavljena mjesec dana.

Na otvorenju osječke inačice izložbe u sklopu programske aktivnosti “Formata C” u razgovoru s kustosicama izložbe i inicijatoricama bashART-a Nikolinom Zanetti i Ivonom Pavković moći će se čuti njihova iskustva i metode organizacije, nešto o modelima suradnje na području likovne umjetnosti i komplementarnih kustoskih djelatnosti. Razgovor je posebno namijenjen studentima i mlađim autorima, ali i svim budućim inicijatorima, provoditeljima i podržavateljima umjetničkih i kulturnih projekata. Na izložbi se može vidjeti 130 djela, 62 autora i autorica, u kontekstu umjetnosti minijature slobodne tehnike.

Izložba je otvorena do subote, 9. lipnja, a minijature se mogu pogledati svakog dana od utorka do petka, od 16 do 20 sati, te subotom od 12 do 16 sati. Ulaz je slobodan. D.Kć.

Možda ste propustili...

ZAVRŠIO 7. FILMSKI FESTIVAL GLUMCA

Filmu "Samo kad se smijem" tri nagrade

U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U ZAGREBU

Izložba fotografija “Fotosofia 18”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEATROLOŠKO-KAZALIŠNA MANIFESTACIJA

Krležini dani u Osijeku od 7. do 10. prosinca

2

PREDSTAVLJANJE U KNJIŽARI NOVA

Musić: Želim snimiti hrvatski film kojim će se narod ponositi

3

“RITINA ŠKOLA” GOSTUJE U OSIJEKU, 11. PROSINCA

Prava kazališna poslastica