Svijet
POD PRITISKOM DA SE POVUČE IZ UTRKE

Biden mora pokazati bistar um i izdržljivost
Objavljeno 4. srpnja, 2024.
Ako predsjednik SAD-a Joe Biden želi preživjeti pritisak da se povuče iz utrke za Bijelu kuću nakon lošeg nastupa u debati s Donaldom Trumpom, morat će se iskazati na brojnim događajima koji slijede, piše Reuters.

Dok sve više demokrata traži od njega da se povuče i da njegovo mjesto na izborima 5. studenoga zauzme potpredsjednica Kamala Harris, Biden hitno mora biračima i stranačkim donatorima pokazati izdržljivost i mentalnu oštrinu. Ima priliku to pokazati na prijmu za obitelji u povodu proslave Dana nezavisnosti u Bijeloj kući, kao i u intervjuu u petak za ABC News te na izbornom skupu u Wisconsinu. Izvor kaže da desetci visoko rangiranih demokrata prate Bidena, spremni zatražiti da odstupi ako loše obavi intervju za ABC. U radiointervjuu za WURD u četvrtak Biden je govorio koliko je kao predsjednik učinio za crne Amerikance. Povremeno bi mucao. Na pitanje moraju li Amerikanci biti zabrinuti nakon njegova podbačaja u debati, rekao je: "Ne, dogodila mi se loša debata. To ne bi trebalo poništiti sve što sam kao predsjednik učinio. Tip protiv kojeg se natječem osuđeni je prijestupnik koji od prvog dana želi biti diktator."

Republikanac Donald Trump je prema dvjema anketama stekao određenu prednost nakon rasprave prošlog tjedna. U onoj New York Timesa i Siena Collegea ima prednost od šest posto (49:43) među biračima koji će vjerojatno glasati. I u anketi Wall Street Journala Trumpova je prednost veća no u veljači. H
Najčitanije iz rubrike