Sport
RUKOMETAŠI IDU U NORVEŠKU

Gjensidige kup nije
"casting" za put u Pariz
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Dosta je promjena u kadru, Sigurdsson želividjeti koliko mogu ponuditi neki mlađi igrači
Nakon što je plasmanom na Olimpijske igre na turniru u Hannoveru sredinom ožujka Dagur Sigurdsson uspješno započeo svoj mandat u ulozi hrvatskog izbornika, Islanđanin na hrvatskoj klupi jučer je drugi put okupio svoje izabranike.

Hrvatska će u srijedu putovati u Norvešku na Gjensidige kup, na kojem uz Hrvatsku još nastupaju Norveška, Danska, domaćin Svjetskog prvenstva u siječnju sljedeće godine, i Argentina, koja će također nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Hrvatski izbornik pozvao je na ovo okupljanje 21 igrača. U odnosu prema dva posljednja okupljanja ima dosta promjena. Na popisu nisu: Igor Karačić, Filip Glavaš, Jakov Gojun, Lovro Mihić i Tin Lučin, koji je pozvan, ali je morao otkazati zbog ozljede. Tako su se na ovom popisu našli Fran Mileta, nekadašnje desno krilo NEXE-a, a danas član njemačkog drugoligaša Vinnhorsta, gdje mu je trener nekadašnji reprezentativac Davor Dominiković, zatim Ivano Pavlović iz ljubuškog Izviđača, a tu su i povratnici u reprezentaciju Ilija Brozović i David Mandić. Treninzima će se priključiti Niko Franković, igrač Zagreba, i Josip Šimić, igrač Potsdama, koje izbornik želi testirati.

- Ovo je prilika bolje upoznati igrače, pa sam neke koji su bili na prvom okupljanju ovaj put izostavio. U ovom trenutku u glavi imam 30-35 igrača, a ovo je dobra prilika za neke mlade igrače, pokazati im da se na njih računa, da nisu daleko od momčadi, a ovaj poziv treba im biti velika motivacija. Možda će netko od njih već sada iznenaditi. Svi ostali igrači koji ovaj put nisu s nama i dalje su u konkurenciji. Naravno, Gojun je i dalje u mojoj glavi, ali ga sada nisam vodio. Ovaj put razmišljao sam izostaviti i jednoga od dva Cindrića ili Karačića kako bih dao nekome drugom priliku i bolje ga upoznao. Ovaj put odlučio sam izostaviti Karačića. Ovaj turnir nije zamišljen kao "casting" za Olimpijske igre. Želim vidjeti napredak u momčadi i svih igrača - objasnio je svoju odluku Sigurdsson.

Izbornik neće imati baš puno vremena za pripremu i treninge. Samo tri treninga uoči puta u Oslo, gdje će prvi susret imati u četvrtak 9. svibnja, s domaćinom. U subotu, 11. svibnja, u 13.45 naše rukometaše očekuje susret s Argentinom, a na kraju, u nedjelju, 12. svibnja, u 14.15 okršaj sa svjetskim prvacima Dancima.

- Imamo malo vremena, tri treninga, te idemo u Norvešku nastupiti na turniru. Suparnici su vrlo kvalitetni. Ovo možemo smatrati prvim dijelom priprema za Olimpijske igre, a i da vidimo koliko koji igrač može pokazati. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu i pobijediti u nekoj utakmici protiv vrlo kvalitetnih reprezentacija - objasnio je hrvatski izbornik.

Krešimir Lacković
30-35

igrača još uvijek je u kombinacijama izbornika za nastup na Olimpijskim igrama

Najjači turnir ovoga tjedna u svijetu
Gjensidige kup najjači je turnir ovoga tjedna u svijetu i može se slobodno reći da je privilegij igrati na njemu. Okupljanje će dobro doći i našim reprezentativcima, jer dobro je poznato da reprezentativno okružje zna “napuniti baterije” uoči završnice klupske sezone. Nakon koje počinju prave pripreme za Pariz.

Možda ste propustili...

ZAVRŠNICA RUKOMETNOG KUPA HRVATSKE

Spačva: Final four je nagrada za sve

MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL

Prijave na turnir traju do 1. lipnja

Najčitanije iz rubrike