Mozaik
OVOTJEDNA TOP-LISTA SINGLOVA

Baby Lasagna je prvi i nakon pet tjedana
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
Najizdržljiviji singl i dalje imaju Nina Badrić i Petar Grašo, čiji duet “Nemoj” (28.) broji 44. tjedan mjerenja emitiranja
Predstavnica Hrvatske na Eurosongu "Rim tim tagi dim" Baby Lasagne čvrsto drži vodeću poziciju liste HR Top 40, ostvarivši svoj peti broj jedan.

Sedam promjena


Snimke "Ne mogu ti reći" Olivera Dragojevića na 2. mjestu, "Sve da ima neki način" grupe Silente na 3. mjestu i "Tebi sve dugujem" Tonyja Cetinskom na 5. mjestu ostale su na prošlotjednim pozicijama, a ovotjednim četvrtim mjestom ToMa s "Voljet ćeš opet" ostvario je svoj najbolji rezultat na HR Top 40.

Pjesma "Rim tim tagi dim" jedna je od dva naslova s pet ili više tjedana na vrhu liste najemitiranijih domaćih snimki u 2024. godini. Jedini singl koji je boravio bar pet tjedana na vodećem mjestu ove godine bio je "Slatke suze gorka ljubav" grupe Vatra, sa sedam tjedana. Isto tako ovogodišnja eurovizijska uzdanica se i dalje nalazi u društvu hrvatskih eurovizijskih predstavnica s minimalno pet tjedana na prvoj poziciji. Međutim, singl "Rim tim tagi dim" prva je hrvatska eurovizijska pjesma koja se nalazi na vrhu HR Top 40 u tjednu održavanja Eurosonga (7., 9. i 11. svibnja).

Ovoga tjedna lista bilježi sedam promjena, od čega je pet noviteta. Najviši novi ulaz pripao je Domenici sa singlom "Prva ljubav, prva bol" (13.). Radi se o pjesmi koju su autori Tonči i Vjekoslava Huljić isprva namijenili drugom izvođaču, a Domenica je snimila prateće vokale.

Nova pjesma grupe Psihomodo pop "Vjerujem u čuda" ušla je na 21. poziciju liste. U pitanju je snimka s novog istoimenog studijskog albuma zagrebačkog sastava, koji je proteklog tjedna debitirao na četvrtom mjestu Top-liste prodaje domaćih izdanja.

Najveći skok


Poslije četiri i pol godine na listu su se vratili Vlado Kalember i Srebrna krila. U pitanju je snimka "Opasno je ljubit ženu", koja je ušla na 35. poziciju liste najemitiranijih. U pitanju je naslovna pjesma novog albuma Vlade Kalembera i sastava Srebrna krila, objavljenog 12 godina nakon posljednjeg izdanja.

U društvo najemitiranijih vratio se i trio Groovetastic. Riječ je o snimci "Nastala je situacija" (36.), objavljenoj kao posljednji najavni singl debitantskog albuma "Disco uzvraća udarac". Pjesma je ostvarila treći ulaz sastava Groovetastic na HR Top 40 i prvi nakon sedam mjeseci od singla "Moje stanje ljubav je".

Prošlotjedni novi ulaz, suradnja Dražena Zečića i Lidije Bačić Lille "Nemam više snage ni volje" je skokom od deset mjesta (s broj 17 na broj 7) ostvarila najveći ovotjedni pomak. Najizdržljiviji singl i dalje imaju Nina Badrić i Petar Grašo, čiji duet "Nemoj" (28.) broji 44. tjedan mjerenja emitiranja.

Prema podacima slušanosti po regijama, singl "Rim tim tagi dim" predvodi svih šest regija. Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Tanja Kvorka
POVRATAK DUBIOZE I DINE ŠARANA
Poslije šest godina Dubioza kolektiv i Dino Šaran su na HR Top 40. Njihova suradnja na pjesmi “U3PM” debitirala je na 25. mjestu ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. Riječ je o prvom ulazu Dubioze kolektiv nakon šest godina i pet mjeseci. Dino Šaran našao se među najemitiranijima poslije šest godina, kad je njegov bend Letu štuke na listi imao singl “Supermarket”. “U3PM” ostvaruje dobre rezultate i na digitalnim glazbenim servisima. Na Spotifyju je streamana više od 82.000 puta, a službeni spot pregledan je više od milijun puta na YouTubeu te se nalazi među najgledanijima u Hrvatskoj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike