Mozaik
“PUSTI NEK’ TRAJE’’

Orahovački srednjoškolci pjevali i recitirali koncert za Akija
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
Aki Rahimovski je bio jedinstven, osebujan, pjevač kakav se više neće roditi, kaže Damir Najmenik
I kad smo pomislili da su nadmašili sami sebe, da je to bila ta generacija koju će teško bilo tko stići, dođe nova, dođe drugi program i ljestvicu podigne još više. Do sada su imali večeri i programe za Arsena Dedića, Olivera Dragojevića i Rajka Dujmića, a sada su novu dušu dali legendi hrvatskog rocka, nezaboravnom i prerano preminulom pjevaču legendarnog Parna valjka, jednom i jedinom Akiju Rahimovskom. Riječ je, dakako, o učenicima i profesorima Srednje škole ‘’Stjepan Ivšić’’ Orahovica koji su u višenamjenskoj dvorani pjevali i recitirali za Akija s puno duše, srca i emocija, a program je pod nazivom ‘’Pusti nek’ traje’’ kao i svaki do sada za hrvatske glazbene velikane, bio uz autorski potpis knjižničara, profesora Damira Najmenika.

- Uz Akija i Parni valjak odrastale su mnoge generacije, moja je u uz njegove pjesme plakala, veselila se, zaljubljivala i živjela. Aki je bio jedinstven, osebujan, pjevač kakav se više neće roditi i čiji će glas uvijek ploviti u nama i čije će pjesme uvijek biti na našim usnama. Upravo zbog toga razloga smo nakon Arsena, Olivera i Rajka, odlučili pripremiti jedan ovakav program za njega. Hvala od srca svim učenicima i profesorima koji su se uključili i odvažili nastupiti, vjerujte, nije to lako. Mi nismo profesionalci, mi smo samo dali sve od sebe da sve ispadne što bolje, a sudeći po pljesku i pohvalama na kraju, uspjeli smo. Uspjeli smo dotaknuti duše prisutnih i bar na trenutak vratiti Akija među nas, a jedan od naših glavnih ciljeva i ove i svih dosadašnjih večeri posvećenih hrvatskim glazbenim velikanima je potaknuti mlade da slušaju i prate kvalitetnu glazbu - rekao je profesor Najmenik.

Za Akija su pjevali i recitirali učenici Nika Smiljanić, Anamarija Sebenji, Erik Šimon, Teodora Kiš, Marta Samardžić, Ivona Lovrić, Dominik Pačarek, Nicole Murković, Alen Hat, Ema Som, Ivana Hat, Tea Knežević, Inga Čunko, Leon Pezić, Bruno Šelej, Tesa Stojanović, Samantha Budimir, Nina Sedlo, Robert Marinić, Gabriela Cahun, Nika Smiljanić te profesori Mirjana Steiner i Dragan Zubak. Program je završen uz pjesmu Zastave, koju je otpjevao profesor Dragan Zubak uz pratnju svih sudionika te konfete, svjetla mobitela u zraku i na kraju golemi pljesak za sve. Višenamjenska dvorana bila je krcata, uz učenike i profesore škole ovaj odličan događaj popratilo je i mnoštvo građana Orahovice i susjednih općina. Aki Rahimovski bio je i ostat će vječna legenda hrvatske glazbe, čovjek koji je znao ući u dušu svakog čovjeka i zato je poruka na kraju bila jasna: Ma pusti nek’ traje, a trajat će Aki vječno pjesmama i glasom u svačijem srcu. V.Grgurić
Možda ste propustili...

“SUPERCHARGED” STIŽE 11. LISTOPADA

The Offspring najavljuje album

TRIPTIH KOJI PRATI TRI ODVOJENE PRIČE O RODITELJIMA I NJIHOVOJ DJECI

Driver i Waits s Jarmuschem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN U HOLU GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE

“Koncert pod zvijezdama”
učenika Glazbene škole J.
Runjanina u Vinkovcima

2

FILM JAKOVA SEDLARA

Molina na setu “260 Days”, stiže Assante

3

JURE BRKLJAČA PREDSTAVIO NOVI SINGL

"Umrit‘ u postole" napisao je Dujmić