Sport
ZAVRŠENA PRVA HRL “SJEVER”

Valpovka je ispala, NEXE 2 na čekanju
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Trijumfom Čakovca, koji se na uvjerljiv način vratio u Premijer ligu, završena je Prva hrvatske liga "Sjever" za rukometaše. Čakovčani su tijekom sezone ostvarili u 26 utakmica 24 pobjede te samo po jedan remi i poraz, koji su upravo doživjeli u posljednjem kolu na gostovanju u Bjelovaru 34:31.

Bjelovarcima ta pobjeda nije pomogla, na kraju su završili na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Sisak, koji je slavio na gostovanju u Požegi 24:29. Siščani će, zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim susretima od Bjelovaraca, igrati dodatne kvalifikacije s Osijekom ili Moslavinom.

Iz lige uz davno otpisani Novi Zagreb sigurno ispada i Valpovka. U premijernom nastupu u Prvoj hrvatskoj ligi mladi Valpovčani su prikazali nekoliko dobrih predstava, ali nedovoljno za opstanak. U posljednjem su kolu poraženi na gostovanju u zagrebačkoj Kutiji šibica kod Metalca 38:32.

Još uvijek svoj status prvoligaša nije osigurala druga momčad NEXE-a. Pričekat će ishod susreta dodatnih kvalifikacija za popunu Paket24 Premijer lige. Naime, u dodatnim kvalifikacijama Moslavina i Osijek igrat će protiv drugoplasiranih iz sjeverne i južne skupine Prve hrvatske lige. Uz Sisak to je Umag, a dogodi li se da Istrani iznenade nekoga od aktualnih premijerligaša i plasiraju se u Premijer ligu, u tom slučaju iz Prve hrvatske lige ispast će i druga momčad NEXE-a, koja je i u posljednjem kolu na domaćem terenu odigrala jednu vrlo neizvjesnu utakmicu. Gromovi su poraženi od druge momčadi Rudara 31:32.

Najbolje plasirana slavonska momčad je Požega, koja je prvenstvo završila na petom mjestu, bod više od šestoplasirane Slatine, koja je u posljednjem kolu pobijedila u gostima davno otpisani Novi Zagreb 27:33. U stabilnoj "zlatnoj sredini" prvenstvo je završilo i Đakovo. Na kraju su zauzeli deveto mjesto, u posljednjem su kolu izgubili na gostovanju od Dugog Sela 26:24.

U ligu se vraća Viro Virovitica, koja je osvojila prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ligi "Istok", i to zahvaljujući tome što su imali bolji međusobni omjer od Županje, koja je zaključila prvenstvo s istim brojem bodova kao i Virovitičani. Naslov u Drugoj HRL "Sjever" osvojio je Zaprešić, koji se također plasirao u viši rang. K.Lacković
Možda ste propustili...

LONATO DOMAĆIN EP-A U GAĐANJU LETEĆIH META

Karakaš i Gudelj u juniorskom programu

TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Požežani grabe prema naslovu

Najčitanije iz rubrike