Sport
DERBI HRVATSKOG RUKOMETA

Zagreb ovaj put pobijedio nakon 60 minuta igre
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Zagrebu i NEXE-u slijedi doigravanje za prvaka. Igra se do 6 bodova, a Zagreb zasad ima 4
Zagreb i NEXE zaključili su Ligu za prvaka pobjedom aktualnog hrvatskog prvaka 24:18. Ovo je druga pobjeda Zagreba nad Našičanima, koja je ovaj put ostvarena nakon 60 minuta igre. Jer, podsjetimo, prvi ovosezonski susret dvaju naših najboljih klubova u Našicama prekinut je pri kraju prvog poluvremena, pa je naknadno registriran 10:0 u korist Zagreba.

Ispunjena je bila Kutija šibica za najveći derbi hrvatskog rukometa. Zasluge za lijep ambijent na Trešnjevci imali su i brojni navijači pristigli iz Našica. Hrvatski rukometni derbi nije propustio ni hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson. Mogao je vidjeti prije svega ponovno iznimno raspoložene reprezentativne vratare Mateja Mandića i Dominika Kuzmanovića.

Mučenje u napadu


Jedan je puno iskusniji hrvatski reprezentativac postigao i prvi pogodak na utakmici. Poveli su naime domaći, a mrežu NEXE-a prvi je zatresao Jakov Gojun, inače specijalist za obranu koji je u toj akciji ostao u napadu. Odnedavno trener NEXE-a Krešo Ivanković imao je dosta problema oko sastavljanja momčadi, pa tako i obrambene zone koju su u sredini činili Luka Moslavac i Marko Račić. Probleme za NEXE pričinilo je već drugo isključenje Moslavca nakon deset minuta igre. Zagreb je tada vodio 7:3. Imao je problem NEXE u organizaciji igre, a dosta je toga poremetilo i drugo Moslavčevo isključenje. S druge strane Kos i Dibirov u 22. minuti svojim su pogodcima donijeli Zagrebu visoko vodstvo 12:5. Uspjeli su se gosti pribrati, serijom od 4:0 vratili su se u igru. Do kraja prvog poluvremena još jedan reprezentativac Luka Lovre Klarica postigao je svoj treći pogodak za vodstvo Zagreba 13:9. Premda je ostalo dovoljno vremena, NEXE nije uspio postići pogodak s kojim bi u nastavak ušli s većim izgledima za preokretom.

Slijedi doigravanje


Mučio se NEXE u napadu i u nastavku susreta. Vejin je svojim pogotkom smanjio prednost Zagreba na tri pogotka, ali je previše u drugom poluvremenu bilo tehničkih pogrešaka i nepreciznih šutova gostujućih igrača da bi uopće ugrozili domaćina. Da bi stvar bila još gora, u 43. minuti Moslavac je zaradio treće isključenje. U pokušaju sprječavanje kontre pogodio je rukom u lice Zvonimira Srnu. Nije Moslavac prigovarao na odluku sudaca, završio je na tribini u društvu navijača NEXE-a. Zagreb je do kraja iskontrolirao i sačuvao stečenu prednost. Ova pobjeda važna im je i u nastavku borbe za naslov prvaka. Zagrebu i NEXE-u naime slijedi doigravanje za prvaka Hrvatske. Igra se dok jedna momčad ne dođe do šest bodova u međusobnim susretima, a Zagreb s dvije pobjede trenutno već ima četiri boda. Sljedeći susret igra se ponovno u Kutiji šibica.

Krešimir Lacković
ZAGREB       24 (13)

NEXE        18 (9)

ZAGREB – Kutija šibica. Suci: Dalibor Jurinović Zadar i Marko Mrvica Biograd na moru

ZAGREB: Grbavac, Mandić 13+1, Kos 2, Walczak, Faljić 2, Klarica 4, Gojun 2, Srna 1, Horvat, Sirotić, Čupić 2-2, Dibirov 6-4, Franković, Kavčić 1, Glavaš 4 i Suholežnik.

NEXE: Kuzmanović 10+1, Car, Radovanović, Račić 1, Bakić, Vejin 3, Marguč, Sršen, Jotić 2, Štrlek 3-1, Moslavac, Tomić 2, Cenić 1, Cohen 4, Melić 2-1 i Pribetić.

SEDMERCI: Zagreb 8-6, NEXE 3-2; ISKLJUČENJA: Zagreb 4 minute Srna 2, Suholežnik 2, NEXE 12 minuta Moslavac 2+2+2, Jotić 2, Cohen 2, Marguč 2. Crveni karton: Moslavac NEXE

Možda ste propustili...

FENOMENALNO IZDANJE ZA KRAJ SEZONE

Kramarićeva rapsodija na oproštaju od sezone

NOGOMETAŠI ZAGREBAČKOG DINAMA NA DOMAĆEM TERENU POBIJEDILI OSIJEK

Dinamo osigurao naslov prvaka

Najčitanije iz rubrike