Crna kronika
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Dva recidivista ostala bez vozila
Objavljeno 27. travnja, 2024.
Dva ponavljača prometnih prekršaja, recidivista, ostala su u četvrtak privremeno bez svojih automobila jer su ponovila prekršaje. Kako je izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, u četvrtak oko 16.50 policijski službenici granične policije na graničnom prijelazu Slavonski Brod kontrolirali su osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da 35-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme za koje mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije. Policijski su službenici vozača testirali na droge, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na kokain.

Slijedilo je kratko istraživanje uvidom u policijsku evidenciju, te je utvrđeno da je 35-godišnjak prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač prometnih prekršaja. Sukladno sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, privremeno mu je oduzet automobil. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog prometnih prekršaja, te je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. O sudbini automobila odlučit će nadležni sudac, a kako je riječ o recidivistu, krajnja mjera je, utvrdi li se da je riječ o osobi koja će i dalje kršiti prometna pravila, trajno oduzimanje automobila, koji bi tada postao vlasništvo Republike Hrvatske.

U drugom slučaju, također u četvrtak, oko 21 sat, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u Bartolovcima zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak. Kontrolom vozača utvrđeno je da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog već prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Provjerama je potvrđeno da je prometni recidivist, te mu je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet automobil. Protiv vozača policija također podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. I on bi, ako to bude odluka nadležnog suca, mogao trajno ostati bez automobila. Inače, obojicu čeka i paprena novčana kazna. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike