Sport
KICKBOXING PRVENSTVO HRVATSKE U DISCIPLINI LOW LICK

Krajinović prepustio naslov Matiću, Andrej Kedveš je stajao u kutu brata Karla
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Dvorana Jug bila je mjesto održavanja kickboxing Prvenstva Hrvatske u disciplini low kick za mlađe juniore, juniore te seniore.

Ukupno je u dva ringa ušlo 137 borkinja i boraca iz 34 kluba. Bila je to prigoda da Kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka, kao organizator priredbe te redovni domaćin sličnih državnih natjecanja, obilježi i 20 godina od osnutka. Zanimljiva je to priča osnutka kluba iza kojeg stoji Tomislav Bilandžić, danas glavni klupski trener i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.

20 godina Svetog Duha



Bilo je dogovoreno da se prvi klupski trening održi 2. lipnja 2004. godine. Toga dana rođen je Tomislavov mlađi sin Niko, danas seniorski reprezentativac čiji je pak stariji brat Borna osvajač bronce s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Portugalu. Je li se doista toga lipnja 2004. održao trening, neka ostane u sferi urbane priče. Zato je tijekom subotnjeg otvaranja u ime KBK Sveti Duh dodijeljene zahvalnice institucijama koje su pomogle u radu kluba. Tako su zahvalnice uručene predstavnicima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije, Zajednici osječkog sporta, tvrtki "Športski objekti" d.o.o. i tvrtki "Bijelić Co" d.o.o. kao dugogodišnjem sponzoru.

Prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno izborno za juniorsku i seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Juniorska reprezentacija će ove godine nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti, a seniorska na Europskom prvenstvu u Ateni. Zato su nastupili i svi najbolji hrvatski borci. Između ostalih i Antonio Krajinović koji se prošle godine u disciplini K1 u portugalskoj Albufeiri okitio naslovom svjetskog prvaka. Bilo je zanimljivo u dvorani Jug u njegovoj kategoriji do 75 kilograma. U finalu su se našli dvojica članova Svetog Duha. Krajinoviću se naime, u finalu trebao suprotstaviti Filip Matić. Politika je kluba da se međusobno članovi kluba ne bore, a kako je Krajinović ranije osvojio naslov prvaka u disciplini K1, čime je stekao pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u Ateni odlučeno je da pobjednik do 75 kilograma bude Filip Matić. Dvojica mlađih Bilandžića s početka ovoga teksta odradila su svoje finalne borbe. Mlađi Niko u kategoriji do 67 kilograma u sjajnom je meču poražen od Ilira Deskaja iz splitskog Pit Bulla podijeljenom sudačkom odlukom 2:1. Borna Bilandžić također je poražen u finalu kategorije do 71 kilograma od Ante Buzova iz Uni Renta iz Ivanić Grada. Radi se o svjetskom viceprvaku upravo u disciplini low kick.

Slavonske medalje


Subotnje Prvenstvo Hrvatske propustio je Andrej Kedveš. Đakovčanin, u ovom trenutku jedan od najboljih hrvatskih kickboxera koji već gradi profi karijeru, također je ranije osigurao svoje mjesto na Svjetskom amaterskom prvenstvu. Andrej se priprema za dva vrlo važna meča, prvi već sljedećeg mjeseca u Pragu, dok će drugi biti u lipnju u Lisabonu. Zato je na Prvenstvu Hrvatske bio u kutu svojih klupskih kolega iz Blitza, svoga mlađeg brata Karla, koji je slavio u juniorskoj konkurenciji do 71 kilograma te Sandru Nikoliću, koji je u finalu kategorije do 86 kilograma za seniore poražen od Petra Jamana iz Spartan gyma. Od ostalih slavonskih boraca Mario Martić iz Svetog Duha u konkurenciji mlađih juniora do 67 kg osvojio je treće mjesto, Marko Rudec iz osječke Training Academy postao je prvak u mlađejuniorskoj konkurenciji do 81 kilogram, Mikael Golubović iz Svetog Duha bio je drugi kod seniora u kategoriji preko 91 kilogram, Matej Ovčarik također iz Svetog Duha bio je brončani u kategoriji seniora do 86 kg, a vrijedi istaknuti i naslov prvakinje Slatinčane Une Maravić u kategoriji do 56 kilograma. Una nastupa za pulski Planet sport.

Krešimir Lacković
Politika Svetog Duha je da se članovi kluba međusobno ne bore, pa je Krajinović ustupio naslov Matiću

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike