Osijek
FESTIVAL ZNANOSTI NA PTF-U

Radionice za djecu od predškolske do srednjoškolske dobi
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Danas (ponedjeljak, 22. travnja) kreće niz aktivnosti koje će se održati u sklopu Festivala znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su sveučilišta u Osijeku, Splitu, Zagrebu, Rijeci i Zadru u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom (Britanski savjet) iz Zagreba, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tema je ovogodišnjeg Festivala znanosti - Inteligencija. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju danas u 9 sati. Također bit će održano predavanje na temu "Umjetna inteligencija u obrazovanju", a bit će predstavljeni i posterski radovi koji će biti dostupni online.

U zgredi PTFOS-a (Franje Kuhača 18) održat će se radionice: "Voćni genijalci", "Emotivna inteligencija - rastemo uz lijepe riječi", "Inteligentna rješenja direktno iz prirode", a u zgradi Rektorata radionica "Sladoledni užitak za moždani boljitak". Predavanje Juraja Bilića (CARNET) "Umjetna inteligencija u obrazovanju" održat će se u vijećnici PTFOS-a, Franje Kuhača. Posteri će biti dostupni od 22. do 27. travnja na mrežnim stranicama PTFOS-a, http://www.ptfos.unios.hr/. V. Latinović
Možda ste propustili...

ARRIVA OBEŠTETILA UČENIKE

Zbog 6 sati čekanja odšteta od 50 eura

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike