Zdravlje
RETREEARTOV DOGAĐAJ U PRIRODI

Pridružite se ciklusu šumskog retreata
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Suvremeni svijet stvara uvjete za sveprisutnost stresa. Brojne uzroke, stresore, prate i brojne posljedice. Kronični stres vodi do izgaranja i ozbiljnih posljedica za zdravlje. Suočavanje sa stresom i njegova prevencija postali su važni. Često nemamo vremena, a ni strpljenja, suočiti se sami sa sobom i svojim problemima, nego "guramo" do krajnjih granica. Tek kada izgorimo, tražimo pomoć. Ne bi li bilo racionalnije baviti se stresom dok on nastaje, uočiti ga, prihvatiti, te naučiti tehnike i metode kako se nositi s tim. Čovjek je evolucijski povezan s prirodom, naši predci su ne tako davno odgovore tražili od prirode, a ne kao mi danas, online.

“Kao odgovor na užurbani, stresni život koncipirale smo opuštajuću, senzornu šetnju kroz šumu, koju smo i same često primjenjivale kao rješenje na stresne dane. S obzirom na to da smo se nakon naših šumskih šetnji vraćale u svakodnevnicu ispunjene nekom novom, svježom energijom, odlučile smo taj koncept ponuditi i drugim ljudima koji se također bore sa svakodnevnim stresom. Opuštajuća, senzorna šetnja kroz šumu sudionicima će osvijestiti sva njihova osjetila i na taj način postići bolju povezanost sa šumom i sa samim sobom. Sudionici će imati priliku doživjeti šumu na drukčiji način. Naša terapija će vam pomoći da se oslobodite nakupljenog stresa te da se na jedan dan posvetite sebi i udišete čisti, okrepljujući zrak punim plućima. Mi smo tu da vam pokažemo kako. Krenut ćemo u potragu za kreativnim načinima brige o sebi", poručuju organizatorice tog događaja.

Prvi proljetni retreat održat će se 27. travnja na Ladanjskom imanju Magistra u Erdutu, gdje će druženje početi pićem dobrodošlice, nakon čega su vježbe istezanja i relaksacije kao priprema za šetnju šumom. Terapija šumom traje oko dva sata, gdje će se na nov i jedinstven način postići spajanje s prirodom. Nakon terapije šumom očekuje vas ručak i degustacija finih vina. Sva mjesta za prvi proljetni retreat su popunjena.

Sredinom svibnja planiraju organizirati drugi šumski retreat, te mole zainteresirane da ih zaprate na FB retreat i IG-u (ReTreeArt), gdje možete saznati dodatne informacije i gdje će biti pravodobno objavljene informacije o drugom šumskom retreatu. Ako imate dodatnih pitanja, možete im se obratiti na e-mail: retreart@gmail.com. Zastani, udahni, budi ti! J.Kn.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike