Regija
URUČENI UGOVORI

Potpora udrugama iz socijale, zdravstvene skrbi, braniteljskim i turističkim udrugama
Objavljeno 15. travnja, 2024.

U predvorju vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice, gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić uručio je ugovore o financijskoj potpori udrugama iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata za tekuću, 2024. godinu. Za ovu je namjenu iz Gradskog proračuna osigurano 115 tisuća eura.

Podjelom 45 ugovora za provedbu 45 projekata i programa koji se odnose na područje socijalne i zdravstvene skrbi, potporu hrvatskim braniteljima, rad s mladima i humanitarni rad, osiguran je nastavak rada udruga na dobrobit cjelokupne zajednice, pojasnio je Bosančić.

-Veliko hvala članovima udruga, volonterima i svima koji svojim radom u udrugama daju veliki doprinos poticanju zajedništva, realizaciji sjajnih ideja važnih za društveni život i zdravlje naših sugrađana. Hvala vam što je naš grad zbog vas prekrasno mjesto za život – rekao je prilikom podjele ugovora gradonačelnik Bosančić.

Sličan događaj, ali ne u Knjižnici, već u Županijskoj vjećnici u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcma, za sutra najavljuje i župan Damir Dekanić. On će podijeliti ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu od 500 eura u sklopu Javnog poziva „Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije. Za tu je namjenu iz županijskog proračuna izdvojeno 10 000 eura. Bespovratna potpora dodjeljuje se poslovnim subjektima za kupovinu bicikla i biciklističke opreme kako bi obogatiti turističku ponudu turistima koji dolaze na istok Hrvatske kako bi se bavili aktivnim cikloturizmom. M.F.

Možda ste propustili...

SVETIŠTE BOŽJEG MILOSRĐA

Prvosvibanjski 5. Susret obitelji

NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

Uz dobru opremljenost potrebno je educirati i građane

Najčitanije iz rubrike