Osijek
TRADICIONALNA POTRAGA U GISKO-U

Leon prvi uspio pronaći bijelog zeca
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Dječji je ushit preplavio i ove godine prostore i dvorište GISKO-a u Europskoj aveniji. Naime, prigodom uskrsnih blagdana Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek tradicionalno je organizirala Potragu za bijelim zecom, igru za djecu, koja je održana u četvrtak. Potraga u kojoj je sudjelovalo tridesetak mališana, od kojih je najmlađi imao samo četiri godine, počela je u 11 sati na Odjelu za rad s djecom i mladima.


“Vladala je uistinu vesela atmosfera, a potraga se održavala u prostorima igraonice Odjela za rad s djecom i mladima, American Corneru i dvorištu knjižnice. Dijelili smo tri nagrade, glavnu, naravno, za pronalazak bijelog zeca, no da sve ne bi bilo brzo gotovo, bilo je i utješnih nagrada. S obzirom na to da je danas Veliki, ali i Zeleni četvrtak, dijelili smo utješne nagrade za najviše pronađenih zelenih zečeva te za najviše pronađenih zečeva ukupno. Svi smo se potrudili da cijeli događaj djeci bude što zanimljiviji, a pobijedio je dječak Leon. Ove je godine pronađeno najviše zečeva, čak 85, tako da je potraga bila samo takva!" prenijela nam je dojmove knjižničarka Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a Ivana Turk te dodala da su se nakon odlične zabave djeca zadržala na maloj zakusci te su im djelatnice GISKO-a pročitale prigodnu uskrsnu priču.


Inače, Potraga za bijelim zecom jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih programa za djecu u osječkoj knjižnici. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja za cilj ima djeci prikazati knjižnicu kao zabavno mjesto, a ne kao neku ozbiljnu zgradu u kojoj im nije mjesto. Prilika je to da najmlađi zavire u sve kutke Gradske i sveučilišne knjižnice, prelistaju knjige, možda bijeli zeko čeka baš njih. I. Alilović
Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike