Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA OSIGURALA 2200 EURA

Vinkovačkoj bolnici uređaj za praćenje dijabetesa u djece
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
VINKOVCI - Na inicijativu Udruge mladih oboljelih od dijabetesa "InŽulini" iz Županje, Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 2200 eura za nabavu aparata za određivanje HbA1c iz kapilarne krvi za potrebe Odjela za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci. Aparat će biti korišten za praćenje zdravstvenog stanja oboljelih od dijabetesa tipa 1. Tajnica "Inžulina" Karolina Žaper kazala je kako će aparat pomoći djeci jer neće biti stresa kada idu na kontrolu, neće ih se morati bosti u venu, nego u prstić, kao što to rade svakodnevno.

- Imamo 71 člana udruge, od toga je 35 djece u dobi do 22 godine. Kako se naša djeca liječe u vinkovačkoj bolnici, s liječnicom Karnaš prepoznali smo potrebu kupnje aparata i usudili se poslati zamolbu županu. On je tu inicijativu prepoznao i odobrio sredstva za kupnju aparata, na čemu smo iznimno zahvalni – rekla je Žaper, a dr. Helena Karnaš je dodala kako će im aparat olakšati rad jer će odmah imati rezultat.


- Na licu mjesta onda možemo razgovarati o stupnju kontrole, o bolesti, o tome je li stanje dobro, trebamo li nastaviti tako ili nešto promijeniti i popraviti. Inače, nakon pretraga u laboratoriju rezultate bi imali dan, dva kasnije, ovako ih imamo odmah – pojasnila je dr. Karnaš.

Župan Damir Dekanić je rekao kako su uz stručnu pomoć ravnatelja i liječnika na Pedijatriji pri kupnji aparata učinili dobru stvar za najmlađe i da će i ubuduće pomagati ovakve donacije, a ravnatelj OŽB-a, dr. Krunoslav Šporčić, istaknuo je kako će uređaj značajno pridonijeti kvaliteti i jednostavnosti praćenja djece s dijabetesom. M.F.
Možda ste propustili...

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike