Regija
ODRŽANI PETI “KORIZMENI OBIČAJI”

Posna jela i korizmene pjesme
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
PODRAVSKA MOSLAVINA



U društvenom domu u Podravskoj Moslavini održana je peta manifestacija ‘‘Korizmeni običaji u Podravskoj Moslavini‘‘. Manifestaciju je i ove godine organizirao KUD Slavonac Podravska Moslavina u suradnji sa Župom Rođenja Blažene Djevice Marije. ‘‘Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme. To je vrijeme kada se svatko od nas priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Običaj je da se pripremaju posna i nemasna jela te se tako duhovno i tjelesno nastojimo sjetiti da je naš zemaljski život prolazan‘‘, rekla je predsjednica KUD-a Slavonac Marta Zetaić.

Uz domaćine, sudjelovali su KUD "Matija Gubec" Donji Miholjac, HKUD Biseri Slavonije Beničanci, KUD Podravina Čađavica, KUD Zdenac Zdenci, Udruga Rukotvorine Zdenci, Pučke pjevačice crkve sv. Lovre Baranjsko Petrovo Selo i Crkveni zbor Župe Rođenja Blažene Djevice Marije Podravska Moslavina, koji su pripremili i izložili korizmena jela. Korizmene stolove sudionika manifestacije blagoslovio je vlč. Josip Vračarić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja iz Crnca.

Osim izložbe i degustacije korizmenih jela, u sklopu manifestacije održani su križni put i koncert korizmenih pjesama ‘’O Isuse, daj da pjevam’’ u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. S. Fridl
Možda ste propustili...

SVETIŠTE BOŽJEG MILOSRĐA

Prvosvibanjski 5. Susret obitelji

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike