Regija
I GUNJANCI ĆE U ŠKOLU STVARALAŠTVA

Na 34. Novigradsko proljeće pozvane tri učenice i knjižničarka
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
GUNJA - Stručno povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje predložilo je da Osnovnu školu "Antun i Stjepan Radić" Gunja na 34. Novigradskom proljeću predstavljaju Ana Čagalj, 6.a, Lorena Perek, 6.a, i Mia Dugonjić, 7.a, koje će sudjelovati na televizijskoj radionici. Pozvana je i školska knjižničarka, prof. Anita Tufekčić, koja će biti hospitantica na istoj radionici.

U radionicama te poznate škole stvaralaštva, koja će se održati u Novigradu od 6. do 13. travnja u Osnovnoj školi "Rivarela", nadareni učenici iz Gunje sudjeluju godinama. 48. Škola stvaralaštva 34. Novigradsko proljeće radionički je sedmodnevni program sa zajedničkom temom u svim radionicama za iznimno motivirane i potencijalno darovite učenike osnovnih škola u jezično-umjetničkom području. O ovogodišnjoj temi "Krug" različitim izražajnim sredstvima – riječju, slikom, zvukom i pokretom - u 19 radionica svoju će kreativnost moći izraziti više od 300 sudionika, nadarenih osnovaca iz cijele Hrvatske. Ponuđene su sledeće radionice: Literarna, Izrada slikovnice, Scenska, Novine na internetu, Radijska, Televizijska, Filmska, Skladateljska, Scenska glazba, Pjevanje, Aranžiranje i glazbena produkcija, Plesna, Cirkuske vještine, Vizualna umjetnost – kiparstvo, Slikarsko-scenografska, Keramičarska, Lutkarska, Fotoradionica i Digitalna ilustracija. Organizatori su Novigradskog proljeća Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Troškove smještaja i kotizacije učenicima podmiruje Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja, a knjižničarki Agencija za odgoj i obrazovanje, obavještavaju iz gunjanske škole. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike