Regija
MARATONCI “GLASNICI ISTINE”

Istrčali 86 kilometara
za hrvatske branitelje
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
SLATINA - Od Slatine do Pakraca 86 kilometara trčali su članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine, obilježavajući tako blagdan sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, domovine Hrvatske i gradova Slatine i Pakraca, koji 19. ožujka slavi i Dan grada. Bio je to 3. ultramaraton pod nazivom “Glasnici istine srcem za Pakrac”.



Na startu u Slatini, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade, svojom nazočnošću i pozdravnim riječima na put ka Pakracu članove Glasnika istine ispratili su obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i predsjednik Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš.



Na putu do Pakraca Glasnici istine odavali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Voćinu, mjestu zloglasnog srbočetničkog logora u Domovinskom ratu u Bučju, na mjestu pogibije 12. hrvatskih branitelja 127. virovitičke brigade u Brusniku te na mjestu pogibije Vjenceslava Štrpca na ulazu u Pakrac.



Maratonce je u Pakracu dočekao predsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik i član Gradskog vijeća Tomislav Dovinc, koji je riječima dobrodošlice pozdravio sudionike utrke i zahvalio na organizaciji ultramaratona i na dugogodišnjem sudjelovanju na komemoracijama u Pakracu.



Uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, srcem za Pakrac trčali su predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov, dopredsjednik Mario Kovač i članovi Goran Draksler, Robert Knapić, Željko Lukačević i Davor Čiček. Kažu da su trčeći od spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu svaki pretrčani kilometar posvetili svim poginulim hrvatskim braniteljima slatinskoga i pakračkoga kraja. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike