Regija
ROK ZA PRIJAVE JE 30. TRAVNJA

U kolovozu cjelotjedni, treći Tamburaški kamp
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
PLETERNICA



Otvoren je rok za prijave na treći Ljetni tamburaški kamp u Pleternici i trajat će do 30. travnja, a održat će se od 12. do 18. kolovoza. Prvi kamp održan je 2022. godine i jedna je od aktivnosti brendiranja Pleternice kao grada bećarca, za koju organizatori žele da postane tradicija. Uz Javnu ustanovu Pleternice u organizaciju su uključeni Grad Pleternica, TZ grada Pleternice i Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga na čelu s predsjednikom, požeškim profesorom Sašom Botičkim, koji je voditelj glazbenog dijela kampa. Financijsku potporu dalo je i Ministarstvo kulture i medija. Prijave se šalju na mail-adresu javna.ustanova@pleternica.hr.

- Treću godinu zaredom nadograđujemo se na temelju svih pozitivnih komentara koje smo dobili od naših polaznika. Ove godine pripremili smo cjelotjedni kamp, sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi. Aktivnosti su na tragu onih od prethodnih godina, zadržali smo osnovu uz određene novitete. Kao i prethodnih godina, polaznici će sedam dana razvijati svoje znanje sviranja tambure uz stručnu i profesionalnu podršku profesora - najavila je Jasna Hoffmann, voditeljica JU-a Pleternica, koja je, uz Grad i gradsku Turističku zajednicu, zadužena za ukupnu organizaciju kampa vezano za smještaj i popratne sadržaje.

- Osim tog stručnog dijela, pripremili smo i niz fakultativnih aktivnosti i sadržaja koje smo dodatno proširili na izlete, na samo na području naše već i na susjednu Brodsko-posavsku županiju, a u pripremi su i izleti izvan granice zemlje - kazala je Hoffmann.

Sudionike kampa očekuje mnogo zanimljivih sadržaja, ali najviše sviranja.

- Kao i protekle dvije godine, ne odstupamo puno od glazbenog dijela koji se već u početku pokazao kao vrlo dobar. Tamburaški kamp je zamišljen kao centar izvrsnosti tamburaške glazbe gdje će doći djeca s određenim predznanjem koje će usavršavati i družiti se s vršnjacima koji imaju iste glazbene interese. Prošle godine imali smo 60 prijava; ako budemo imali toliko prijava, podijelit ćemo ih u dva orkestra po uzrastu kako bi tijekom sedam dana svi dobili najkvalitetniju obuku te da polaznici mogu što više naučiti - naglasio je Saša Botički, voditelj glazbenog dijela kampa.

Sviranje će podučavati poznati profesori Mira Temunović iz Subotice, Damir Butković iz Slavonskog Broda, Antun Adžić iz Požege, Igor Kudeljnjak iz Križevaca, Vice Zidrum iz Zagreba, Martin Marjanović iz Kaptola i Saša Botički iz Požege.

- To umrežavanje, zajednički rad na kvaliteti, vrlo je važno za očuvanje baštine i tamburaške glazbe ne samo u Slavoniji već i šire. Ovo je velika priča, ne samo za nas već i za cijelu Hrvatsku - rekla je gradonačelnica Pleternica Marija Šarić. B.S.T.
Hoffmann: Osim stručnog dijela, pripremili smo i fakultativne aktivnosti, koje smo proširili i na izlete

Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike