TvObzor
POČINJE 16. SEZONA “PROVJERENOG”, S POVRATNICOM DANKOM DERIFAJ

Najgledanija istraživačka emisija nastavlja istjerivati slučajeve pred lice pravde
Objavljeno 2. rujna, 2022.

Najjača istraživačka emisija u zemlji, ‘’Provjereno’’, nakon ljetne pauze vraća se na male ekrane i u novu, 16. sezonu kreće u četvrtak, 8. rujna, u večernjem terminu. Pod uredničkom palicom Mate Barišića i uz dobro poznata novinarska imena, istraživačka emisija Nove TV nastavit će donositi neispričane priče, upozoravati na nepravde te mijenjati društvo i život ljudi nabolje.



- Ono što vam mogu otkriti jest da nastavljamo raditi ono što najbolje znamo. Propitkivati, istraživati, donositi istinu, biti na strani pravde s ciljem da svojim radom pomognemo da cijelo društvo i zemlja u kojoj živimo budu bolje i ljepše mjesto. Tako za prvu emisiju prvi put progovaraju roditelji osobe čija je sudbina tjednima bila među najčitanijima. Istražujemo prijevare u hrvatskom turizmu, životne odluke koje mnogi sanjaju a nemaju ih hrabrosti donijeti, ali i progovaramo o pošasti koja muči sve više mladih žena u našoj zemlji. Nastavljamo pratiti i priče koje smo otvorili, a, kao uvijek, donosimo i epiloge, i to sjajne, onih koje su dirnule u srce ne samo nas nego i stotine tisuća gledatelja - uoči početka nove sezone rekao je urednik emisije “Provjereno” Mato Barišić.

Višestruko nagrađivanoj novinarskoj ekipi, koju čine Ema Branica, Maja Medaković, Ana Malbaša, Barbara Majstorović Ivezić i Sara Duvnjak, na kraju 15. sezone svojim prvim novinarskim radom u reporterskom smislu pridružila se i Nikolina Cetinić, a u nadolazećoj sezoni timu se pridružuje i nagrađivana reporterka Danka Derifaj. Derifaj se tako vraća u emisiju koju je gradila od njezinih početaka. Radila je kao novinarka/reporterka u “Provjerenom”, ali i s terena za dnevni informativni program te se specijalizirala za područje istraživačkog novinarstva.

- Radujem se povratku u redakciju “Provjerenog” nakon više od šest godina. Radit ću u novinarskoj formi koju najbolje poznajem, s ljudima s kojima sam imala odličnu suradnju i koji su mi dragi kolege. Mislim da nas čeka divan period i zaista mu se veselim - izjavila je Danka Derifaj, koja je Novu TV napustila 2016., kada se na poziv Zorana Šprajca pridružila njegovu timu u RTL Direktu, gdje je provela godinu dana i potom prešla u informativno-istraživački tim “Potrage”.

Dobrodošlicu višestruko nagrađivanoj istraživačkoj novinarki poželjela je i direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

- Istraživačko novinarstvo bitna je komponenta Informativnog programa Nove TV. U današnje vrijeme treba ga osnažiti i pojačati. Dolaskom Danke Derifaj redakcija “Provjerenog” u novu sezonu zakoračit će bogatija. Danka je iskusna reporterka koja je gradila “Provjereno” i čije će priče, uvjereni smo, nastaviti pridonositi javnom interesu - kazala je Ksenija Kardum.

U prethodnih 15 sezona emisija “Provjereno” promijenila je na stotine života, istjerala brojne slučajeve pred lice pravde te vratila nadu u bolje sutra mnogima koji su izgubili vjeru u društvo i institucije. Od četvrtka, 8. rujna, ponovno su s nama svaki četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike